• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Grov tærtedej

    Af Louise | 19 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Tærter kan ikke undværes. Det er nemt og så er det perfekt som restemad i fryseren. Ofte består tærtedej af halv smør, halv hvedemel eller en mørdej. Her er den udgave, som jeg altid bruger. Den er både prøvet, at blive lavet uden, at hvile i køleskabet - mangel på tålmodighed - og hvor den har hvilet. Den SKAL hvile! Dejen bliver nemmere at arbejde med, mere sprød og sammenhængende ved det færdige resultat.

    Du finder opskriften på min grove tærtedej i min tærtebog her sammen med en masse ideer til din tærte og opskrifter på 20 lækre tærter også.

    tærte opskrift - e-bog - grov tærte

    Grov tærtedej

    Print Email Pin
    Forb. tid40 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Samlet tid50 minutter minutter
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 1 dl A38 eller andet syrnet mælkeprodukt , max 1,5 % fedt
    • 2 spsk olie
    • 1 dl fuldkornshvedemel
    • 1,5 dl hvedemel
    • ½ tsk salt
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Alle ingredienserne til dejen æltes sammen, dejen skal være blød.
    • Den pakkes ind i film og hviler 30 minutter i køleskabet. Vigtigt – da det er afgørende for den færdigebagte konsistens.
    • Dejen rulles tyndt ud eller trykkes ud i en smurt tærteform.
    • Prikkes med en gaffel og forbages i 10 min midt i ovnen ved 200 grader.
    • Det valgte fyld kommes på og tærten bages færdig i ca. 30 min.
    • Serveres med salat.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mie

      april 21, 2024 at 10:43 am

      Hvilken størrelse tærtefad passer opskriften til?

      Svar
    2. Charlotte

      februar 02, 2021 at 10:11 am

      Kan man bruge skyr istedet for A38?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 02, 2021 at 3:50 pm

        Hej Charlotte,

        Det kan du godt :-)

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

    3. Kristine

      april 03, 2013 at 6:10 pm

      Laekker taertedej, brugte hyggeost samt lidt vand i dejen i stedet for A-38 da det ikke findes hvor jeg er, som ogsaa ogsaa virkede ganske fint. De 10 minutter i koleskabet er et 'must'. Tak for en go opskrift!

      Svar
      • Loui

        april 04, 2013 at 5:05 pm

        Godt du kunne bruge opskriften :)

    4. Nana

      februar 27, 2013 at 12:37 am

      Tak for opskriften, det var dejligt at finde en uden smør! Jeg lavede den idag og den blev rigtig god :)

      Svar
      • Loui

        februar 27, 2013 at 6:44 pm

        Hej Nana

        Velbekom - er rigtig glad for du kunne bruge den :)

    5. Tanja

      februar 20, 2013 at 8:54 am

      Hejsa jeg er ny herinde.. Faldt jo lige over denne lækre sunde tærtedej som jeg vil prøve idag :-) der står man skal bruge fuldkornsmel er graham okay? Mvh tanja

      Svar
      • Loui

        februar 21, 2013 at 7:50 pm

        Hej Tanja

        Velkommen til :) Grahamsmel er helt fint heri og jeg bruger det ofte selv, så det er bare, at få bagt en lækker tærte :)

    6. Katrine

      december 18, 2012 at 11:13 am

      Hej Louise! Kan dejen godt tåle at stå i længere tid i køleskabet, fx et par timer, inden man skal bruge den?
      Opskriften virker som et super alternativ!

      Svar
      • Loui

        december 18, 2012 at 11:30 am

        Hej Katrine

        Det kan den sagtens :) Jeg har nogle gange lavet den dagen før.
        Den er også rigtig godt og jeg bruger den altid - det er svært, at gå tilbage til den almindelige igen :)

    7. grethe andresen

      april 06, 2012 at 6:09 pm

      Har med stor succes afprøvet grov tærtedejen i dag - den er rigtig lækker og det er en rar tanke at man selv har lavet den fra ende til anden.
      kh Grethe

      Svar
      • Loui

        april 07, 2012 at 11:15 am

        Hej Grethe

        Det er jeg glad for at høre :)
        Lige præcis + det er nemt og billigt at lave den selv.

        God påske

        Mange hilsner

        Louise

    8. Julie

      marts 26, 2012 at 8:30 pm

      Hej.
      Jeg lavede din tærtedej i dag, og den var meget nem at lave og arbejde med - desværre synes jeg ikke at resultatet var særlig godt. Den blev meget sej og svær at skære over. (selvom jeg havde gjort det helt efter opskriften og haft den i køleskabet)

      Svar
      • Loui

        marts 27, 2012 at 9:03 am

        Hej Julie

        Det er jeg ked af at høre. Jeg har aldrig selv haft det problem med tærtedejen, så hvad det kan skyldes kan jeg ikke sige.
        Du kan evt. prøve den opskrift: http://www.louiogbearnaisen.dk/2012/03/opskrift-pa-logtaerten.html, den er jeg selv blevet glad for at bruge.

        Louise

    9. Jimmi

      marts 16, 2012 at 11:58 am

      Hej Loui! Tak for opskriften på din lækre tærtedej. Min kæreste og jeg bruger den hver gang vi lave tærter - den er enormt nem og vi har altid ingredienserne. Og så er den 10 gange sundere end de færdige tærtedeje man kan købe i Netto.
      Mvh. Jimmi

      Svar
      • Loui

        marts 16, 2012 at 12:20 pm

        Hej Jimmi

        Er rigtig glad for at høre i kan bruge den :)

        God weekend :)

        Louise

    10. Loui

      august 11, 2011 at 8:59 am

      Hej Line

      Kan også anbefale den anden grovtærtedej jeg oftest bruger - du finder den i index under tærter :)

      Selvfølge må du det, bare du skriver eller linker hvor den er fra.

      Louise :)

      Svar
    11. Line

      august 10, 2011 at 4:21 pm

      Glæder mig til at prøve det iaften.
      Tak for tippet.
      Må jeg dele opskriften med mine venner på Google + ?

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen