"En tærtedej der både er fedtfattig og sprød. Grovdurumet gør dejen ekstra sprød, i forhold til andre meltyper. Men har du ikke lige grovdurum, så kan alle grove meltyper, der er i skabet bruges i stedet.
Kapers sammen med gulerødder, lyder ikke som den idelle sammensætning. Men kapers er gode venner med laksen og de robuste gulerødder til den lette tærte udgør en perfekt kombination."
Tærtedej med grovdurum
ca. 25 cm
100g grovdurummel
100g hvedemel
50g olie
50g yoghurt (max. 1,5%)¨
½ dl vand
1 tsk salt
Det hele blandes i en skål og samles sammen. Da det er en tærtedej, må der ikke æltes for meget.
Dejen pakkes ind i et stykke film, og hviler i køleskabet i 30 min.
Derefter rulles, eller trykkes dejen ud i tærteformen. Forbages i 15 min ved 190 grader varmluft, inden fyldet kommes på.
Tærte med laks, spinat og dild
ca. 25cm form
300 g spinat (frisk eller frost)
200 g frisk laks
Salt
Peber
4æg
3 dl cremefraiche 18%
1bundt dild
Laksen skæres i terninger og krydres med salt og peber. Hvis spinaten er frisk blancheres den, eller skal den blot optøes. krydr med salt og peber. Derefter presses den helt fri for vand. Laks og spinat fordeles på den forbagte tærtedej.
Bland æg, cremefraiche og hakket dild sammen, krydr med salt og peber. Hæld derefter æggemassen over laks og spinat.
Tærten bages ved 200 grader, til æggemassen er fast, ca. 30 min.
Gulerødder med dild og kapers
4 pers.
4 store gulerøddder
Hakket dild
2 spsk kapers
Salt
Peber
Gulerødderne koges med skræl i letsaltet vand i ca. 10 min. De skal stadig være faste.
Skyl dem under koldt vand og skrab skrællen af. Gulerødderne skære på skrå i skiver på ca. ½ cm.
Krydrs med salt, peber. Derefter vendes de med det hakkede dild og kapers fordeles ud over.
Mette johansen
Vær opmærksom på at der står 100 gr. durum langt til højre for opskriften.
Loui
Hej
Det er blevet rette :)
Efter at være flyttet til nyt domæne er de gamle indlægslayout blevet rodet rundt.
Jeg arbejder på at få dem gennemset den næste tid.
Louise