• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Tærter

    Grovdurum tærte med laks, spinat og dild

    Af Louise | 2 Comments

     

    "En tærtedej der både er fedtfattig og sprød. Grovdurumet gør dejen ekstra sprød, i forhold til andre meltyper. Men har du ikke lige grovdurum, så kan alle grove meltyper, der er i skabet bruges i stedet.
    Kapers sammen med gulerødder, lyder ikke som den idelle sammensætning. Men kapers er gode venner med laksen og de robuste gulerødder til den lette tærte udgør en perfekt kombination."

     

    Tærtedej med grovdurum

    ca. 25 cm

    100g grovdurummel
    100g hvedemel
    50g olie
    50g yoghurt (max. 1,5%)¨
    ½ dl vand
    1 tsk salt

    Det hele blandes i en skål og samles sammen. Da det er en tærtedej, må der ikke æltes for meget.
    Dejen pakkes ind i et stykke film, og hviler i køleskabet i 30 min.
    Derefter rulles, eller trykkes dejen ud i tærteformen. Forbages i 15 min ved 190 grader varmluft, inden fyldet kommes på.

    Tærte med laks, spinat og dild
    ca. 25cm form

    300 g spinat (frisk eller frost)
    200 g frisk laks
    Salt
    Peber
    4æg
    3 dl cremefraiche 18%
    1bundt dild

    Laksen skæres i terninger og krydres med salt og peber. Hvis spinaten er frisk blancheres den, eller skal den blot optøes. krydr med salt og peber. Derefter presses den helt fri for vand. Laks og spinat fordeles på den forbagte tærtedej.
    Bland æg, cremefraiche og hakket dild sammen, krydr med salt og peber. Hæld derefter æggemassen over laks og spinat.
    Tærten bages ved 200 grader, til æggemassen er fast, ca. 30 min.

     

    Gulerødder med dild og kapers
    4 pers.

    4 store gulerøddder
    Hakket dild
    2 spsk kapers
    Salt
    Peber

    Gulerødderne koges med skræl i letsaltet vand i ca. 10 min. De skal stadig være faste.
    Skyl dem under koldt vand og skrab skrællen af. Gulerødderne skære på skrå i skiver på ca. ½ cm.
    Krydrs med salt, peber. Derefter vendes de med det hakkede dild og kapers fordeles ud over.

     

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mette johansen

      februar 29, 2012 at 6:34 pm

      Vær opmærksom på at der står 100 gr. durum langt til højre for opskriften.

      Svar
      • Loui

        marts 01, 2012 at 8:41 am

        Hej

        Det er blevet rette :)

        Efter at være flyttet til nyt domæne er de gamle indlægslayout blevet rodet rundt.
        Jeg arbejder på at få dem gennemset den næste tid.

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen