De her morgenhorn er nemme at bage og bliver luftige og lækre. Opskrift på brød horn, som er lækkert alternativ til de klassiske horn fra bageren.
Fine morgenhorn eller brød horn, som er lækre sådan en weekendmorgen, hvor der er plads til både smør, ost og ekstra god kaffe.
Du kan stryge til bageren efter rundstykker og de klassiske horn eller så kan du faktisk også bage morgenhorn selv. En god ide kan være at lave en stor portion og fryse ned, så er det super nemt at tage sådan horn op i weekenden og lige lune dem i ovnen - så smager de som nybagte.
Sådan laver du morgenhorn
Bland dejen efter opskriften herunder og ælt den godt sammen. Lad dejen hæve i 1 time.
Del dejen i 2 portioner og rul dem ud i store cirkler. Del dem i hver i 8 trekanter, så der bliver 16 i alt. Giv hver trekant et lille snit på den korte side.
Træk fligene lidt fra hinanden og tril trekanterne til horn. Sættes på en bageplade med snippen nedad.
Pensles med æg og bages ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 15 min til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist og spis dem med smør, ost eller marmelade.
Grove morgenhorn
Ingredienser
- 125 g fuldkornshvedemel
- 50 g sesamfrø
- 4 dl vand
- 1 dl ymer
- ¾ dl olie
- 50 g gær
- 1 spsk honning
- 2 tsk salt
- 500 g hvedemel
Sådan gør du
- Kom fuldkornshvedemel, sesamfrø og vand i en gryde og giv det et kort opkog. Hæld blandingen i en skål og lad det køle lidt af.
- Tilsæt ymer, olie, honning, salt og gær og rør det sammen.
- Ælt det meste af hvedemelet i dejen.
- Tilsæt lidt mere mel ad gangen og ælt dejen godt til den er sej.
- Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Del dejen i 2 portioner og rul dem ud i store cirkler
- Del dem i hver i 8 trekanter, så der bliver 16 i alt. Giv hver trekant et lille snit i den korte side.
- Træk fligerne lidt fra hinanden og tril trekanterne til horn.
- Sættes på en bageplade med snippen nedad. Efterhæver tildækket og lunt i ca. 15 min.
- Pensles med æg og bages ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 15 min.
Skriv en kommentar