"Nigella Lawsons kogebøger har været i fingrene på mig her i efteråret, efter hendes udsendelser blev genudsendt. Selvom om mange af hende opskrifter er lidt skæve - så var der flere retter, jeg lige måtte have noteret. De her aubergineruller er en af dem, der gav mig lidt inspiration. Selvom det er hovedsagligt er en vegetarret, vil jeg foretrække at bruge den som tilbehør til et stykke kylling, eller kød. "
Krydrede involtini
4 pers.
Saucen
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk tørret oregano
2 spsk olivenolie
1 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
2 tsk sukker
Salt
Peber
Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med stavblender, Lad dem snurre i 2 spsk olie i en gryde med låg ved middelvarme til det er blødt. Ca. 7 min.
Kom tomater, koncentrat og sukker i, rør godt og skru ned for varmen. Læg låg på og lad det simre i 20 min. Tilsæt salt og peber. Tag gryden af blusset og lad den stå med låg på, indtil den skal bruges.
Auberginerne
2 auberginer
olie til pensling
Auberginerne skæres i tynde skiver på langs. Smid de yderste med skind på væk. Pensl skiverne med olie på begge sider. Steg dem derefter på en pande til de er bronzebrune udenpå og møre indeni. Lad dem køle af på køkkenrulle.
(Kan laves i forvejen og lægges sammen med bagepapir imellem indtil de skal bruges.)
Fyld
100 g grovbulgur
1 tsk tørret oregano
50 g grofthakkede pistacier
200 g smuldret feta
1 fed hvidløg
1 forårs løg
1 spsk kapers
1æg
Salt
Peber
Kog bulguren med tørret oregano efter anvisningen på pakken.
Varm oven på 190 grader og smør et ildfast fad. Lad bulguren afkøle et par minutter.
Kom ⅔ dele af de hakkede pistacier, halvdelen af den smuldrede feta, hvidløg, kapers og forårsløg i bulguren. Bland det med en gaffel. Pisk æg og rør det i massen med en gaffel. Pres det hele sammen til en grynet masse med hænderne.
Aubergine og fyld
Læg én aubergineskive foran dig med stilken væk og den buttede ende mod dig. Læg en klat fyld på den buttede ende og rul skiven sammen. Hver rulle lægges i fadet. Derefter hældes tomatsovsen over og der drysses med feta og oregano.
Retten bager i 30 min ved 190 grader og hviler 15 min inden servering, da det ikke skal serveres rygende varmt.
Drys med pistacierne inden servering og server med brød. evt. en enkelt salat.
Skriv en kommentar