Opskrift på lakseburger faldt jeg over, da jeg var ved at kigge bunken af gamle, løse opskrifter igennem. Den stammer oprindeligt fra et gammel ugeblad, hvor emnet var variationer af burger. Jeg gjorde burgerbollerne lidt grovere og ændrede mængde angivelserne lidt, så der blev godt med fyld i - en lidt lettere burgere end oprindeligt. Godt alternativ til at udskifte det røde, tunge kød, men sund fisk.
Ingredienser
Burgerboller
- 25 g gær
- 1,25 dl mælk
- ½ dl lunken vand
- 2 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1,5 dl fuldkornshvedemel
- 4 dl hvedemel
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø
Laks
- 3 laksefileter uden skind
- Olie
- Citronpeber
- Salt
Dildcreme
- 2 dl cremefraiche 9%
- ½ forårsløg
- 125 g rejer i lage
- Hakket dild
- Salt/peber
- Citron
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
Burgerboller
- Mælk og vand blandes og gæren udrøres heri.. Derefter tilsættes olie, sukker, salt og ægget.
- Mel æltes i dejen og der æltes godt. Dejen hæver tildækket 1 time.
- Deles i 6 stykker og formes til boller. Lægges på en bageplade. Bollerne trykkes meget flade og hæver tildækket i 30 min.
- Pensles med æg og pyntes med sesamfrø. Bages midt i ovnen i ca. 12 min ved 200 grader varmluft.
Laks
- Laksen steges på en varm pande 3-4 min på hver side med lidt olie og krydres.
Dildcreme
- Cremefraiche røres sammen med hakket løg, rejer, dild og smages til med salt, peber og citron. Stilles i køleskabet og trækker inden anretning.
Servering
- Bollerne lunes og deles. Bunden smøres med lidt af dildcremen uden rejer. Salaten kommes ovenpå. Laksen brydes i flager og fordeles der på. Til sidst kommes dild/rejecremen på toppen.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar