"Nogle gange er det bare en af de dage hvor der skal comfortfood til. Pizza - den hjemmebagte af slagsen. Pizza er en helt videnskab - og nok en af de retter hvor der er flest opskrifter og måder at gøre det på. Jeg været igennem utallige slags og er stadig på evig udkig. Lige for tiden er det den her udgave, der er med grovmel og som er hurtig at lave. Den giver 2 tynde bunde, som er sprøde, men ikke helt knastøre. Fyldet kan varieres i det uendelige - min er altid spækket til randen, da jeg endnu ikke er blevet overbevist om at "less is more". Der skal masser af ost, kød og for mit vedkomne grønsager på."
Pizzabund med hvid hvedemel
2 stk
3 dl vand
10 g gær
2 tsk olivenolie
1 tsk salt
3 dl hvid hvedemel
4 dl hvedemel
Vandet lunes og gæren udrøres deri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem, tildækkes og efterhæver et lunt sted, tildækket, i ca. 1 time.
Ovnen tændes på maksimum og dejen deles i 2 og rulles tyndt ud.
Tomatsauce
1 dåse hakkede tomater
1 løg
1 dåse koncenteret tomatpure
1 hvidløg
2 tsk oregano
1 tsk sukker
Frisk basilikum
Løg og hvidløg svitses i en gryde. Hakkede tomater, tomatpure og oregano tilsættes. Derefter koges det sammen under låg. Saucen smages til med salt, peber og evt. lidt sukker. Det friske basilkum tilsættes lige inden gryden tages af varmen. Med en stavblender pureres massen og den afkøles lidt.
Tomatsaucen kommes på bundene. Herefter halvdelen af osten og så fyldet. Den ene pizza kommes i ovnen på næstnedeste rille. Når bunden er næsten færdig, kommes den anden halvdel af osten på og pizzaen bages færdig på miderste rille.
Drysses med frisk basilikum og serveres varm.
Skal spises med fingrene!
Skriv en kommentar