Svinekam trænger nogle gange til et nyt løft og den her opskrift tager 5 minutter at lave. Jeg har haft kig på fennikel i lang tid, desværre har rygterne om dens lakridssmag har skræmt mig. Men nu skulle det være og jeg er solgt - det giver svinekam en fantastisk god smag og grydestegningen med grønsagerne giver en himmelsk sauce. Perfekt som gæstemad, hvor det hele passer sig selv.
Ingredienser
- 1 svinekam uden ben og svær
- Salt
- Peber
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 spsk smør
- Olivenolie
- 6 fed hvidløg
- 1 spsk rosmarin
- 4 laurbærblade
- 1 fennikelknold i skiver
- ½ liter vand + bouillonterning eller ½ liter hvidvin
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Svinekammen bindes op med lidt snor, for at holde på formen under stegningen.
- Krydr den med salt og peber hele vejen rundt og rul den i fennikelfrø og rosmarin, så den er dækket. Kom laurbærbladene ind under snorene.
- Kom olie og smør i en gryde, der kan tåle at komme i oven, og brun stegen i et par minutter. Den skal være gylden hele vejen rundt.
- Tilsæt hvidløg, fennikel og væske, derefter dækkes gryden med et stykke bagepapir og kommes i ovnen i ca. 1 time.
- Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile på et bræt.
- Si saucen over i en kasserolle, gem hvidløg og fennikel.
- Kog saucen op og jævn den efter smag.
- Tilsæt evt. et skvat rødvin, hvis den er lavet på vand og bouillonterning.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Ingredienser
- Små kartofler
- Olivenolie
- Peber
- groft salt
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Skyl kartoflerne godt, lad skrællen sidde på. Skær dem over på den tykke led og kom dem i en plasticpose. Hæld olivenolie, salt og peber i og ryst det hele godt sammen, så det er fordelt over kartoflerne.
- Kom kartoflerne i et ildfast fad og bag dem i bunden af oven, under svinekammen ca. 30-40 min, indtil de har fået farve. Drys med groft salt.
- Stegen skæres ud og fyldet af hvidløg og fennikel kommes over inden servering. Spises med små ovnstegte kartofler, sauce og evt. grønt.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Christel
Eller nu jeg læser det igen...er det enten hvidvin eller vand+bouillon+ rødvin....??
Jeg har desværre ikke nogen gryde der kan gå i ovnen - kan jeg brune i en gryde og så flytte over i et ovnfast fad eller måske bruge en glas "stegeso" uden låg med bagepapir over??
Christel
Mmnnn det ser lækkert ud! Er vist ved at blive fan af dine opskrifter!! Er det rødvin eller hvidvin du bruger i opskriften? Der står begge dele...