"Den her ret stammer tilbage fra mors tid i skolekøkkenent og havde indtil for nylig, gemt sig i den store røde mappe med gamle opskrifter. Men det er tid til at få nogle af de glemte retter frem."
Afrikansk fad
4 pers.
1,25 dl lunken mælk
25g brødkrumme
1 løg
250g hakket oksekød
15 g smuttede mandler
10 stk udblødte abrikoser
1 tsk karry
1 tsk salt
Peber
Saft af 1 citron
2 æg
4 laurbærblade
*For en mere spicy smag kan der tilsættes et fed hvidløg eller et drys cayennepeber
Mælken lunes og hældes over brødet. Lad det trække. Hak løget og svits det i lidt olie. Karryen tilsættes og brændes af. Derefter knuges det udblødte brød fri af mælk og smuldres i gryden, mælken gemmes. Mandlerne hakkes groft og abkrikoserne skæres i strimler, begges dele kommes i gryden og svites med. Tilsæt oksekødet, salt, peber og sitronsaft, samt et sammenpisket æg. Når oksekødet er brunet, varmes blandingen igennem og hældes i et ovnfast fad. Mælken piskes med det andet æg og hældes ud over kødblandingen. De 4 laurbærblade stikkes i.
Retten kommes i ovenen på nederste rille i ca. 30 min, ved 180 grader.
Citrussalat
3 pers.
250 g blandet salat
1 stor appelsin
1 stor grapefrugt
5-7 små tomater
½ løg
*10 tørrede dadler
* ristede grækarkerner
Salaten skylles og bredes ud på et fad.
Appelsin og grapefrugt skæres hindefrie, ved først at skære skallen af + det hvide, derefter holdes appelsinen i hånden og med en skrap kniv skæres der lang med hver hinde/båd ind mod midten, til hver båd løsner sig. De hindfrie både skæres i tern og spreds ud over salaten. Tomaterne skæres i kvarte og fordeles også herover. Dadlerne klippes i stykker og kommes på. Tilsidst skæres løget i tynde skiver, og græskarkerner ristes på en pande. Det drysses på toppen af salaten.
Afrikansk fad serveres med gule ris (ris farvet med safran eller gurkemeje) og citrussalat.
Skriv en kommentar