"Fast inventar i køkkenet. Den berygtede knækbrøds opskrift, der snart er nået langt omkring. Her forsvinder de hele tiden, da de er et super mellemmåltid, både med lidt smør eller bare som de er. Jeg kan lide dem lidt tykke og lyse. Andre vil have dem tynde, sprøde, brune, uden græskarkerner, mere fedtede eller med et drys groft salt på. Alle har en favorit og alle kan laves."
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1,5 dl hvedemel
- 1,5 dl groft speltmel/grahamsmel
- 2 dl koldt vand
- 1 dl olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. Massen skal være tyk, men stadig våd. Halvdelen af dejen kommes på et stykke bagepapir. Et andet stykke bagepapir lægges over, og dejen udrulles mellem de 2 stykker, til den har bageplade størrelse. Det samme gøres ved anden halvdel af dejen.
- Bagepapiret med dejen, løftes over på bageplader. Med en kniv skæres der 4 gange på langs og 4 gange på tværs, så der dejen bliver delt i 16 stykker knækbrød.
- Knækbrødene bages ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. Afkøles på en bagerist, inden de knækkes fra hinanden. Opbevares i en lufttæt boks.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Vibeke
Kan jeg bruge andet i stedets græskekerner
Tine
Har du mon en god opskrift på knækbrød uden nødder og kerner - har ledt og ledt uden resultet?
Louiogbearnaisen
Hej Tine,
Hvis du har malt på lageret kunne denne opskrift måske bruges: https://louiogbearnaisen.dk/2013/05/%c3%b8l-knaekbrod-brown-ale.html?
Hav en fortsat dejlig dag!