Lækre, sprøde ostestænger, som er så nemme og hurtige at lave. Få opskrift på de sprøde ostestænger, som er perfekt som snacks eller appetizer med en dip til.
Jump to:
Ostestænger
Når du ha lige står og mangler den der snack eller appetizer til gæsterne, men er kørt sur i klassisk butterdejssnacks eller Pizza Twister.
Frem med toastbrødet fra brødskuffen, tomatsaucen fra bagerst i skabet og osten fra fryseren. Godt og vel et kvarter og så er der masser af lune ostestænger. Eller som de blev døbt herhjemme; rulle-toast.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Knasende sprøde, fedtede og med masser af smeltet ost.
Og jeps, der ryger nemt 2-3 stykker undervejs, når du står der ved panden. Så hav lige den i mente, når du beregner mængden. Just sayin :-)
Ingredienser i ostestænger
Toastbrød: Jeg brugte den helt kridhvide slags, men du kan godt vælge en grov toastbrød. Det vigtigste er det er et toastbrød, som er relativt luftigt, så det kan rulles helt tyndt ud.
Tomatsauce: Om du napper en købe tomatsauce eller en hjemmelavet bestemmer du - de dur begge to. Og skal dine ostestænger have ekstra spark på smagen, så vælg en krydret tomatsauce med fx. basilikum eller hvidløg.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Ost: Jeg brugte en klassisk revet mozzarella, men er du vild med ost, så brug gerne en med masser af smag. Du kan også sagtens blande flere varianter og virkelig lave et drøn af en osterulle.
Eller skal det være helt nemt; nap en tynd skive ost, så bliver rulleriet ikke nemmere.
Smør: En klassisk lurpak - ingen dikkedarer her.
Fyld i ostestænger
Der er så mange muligheder for at variere fyld og smag i de her ostestænger, så det er kun smagsløgene, som sætter grænsen. Prøv fx. at lave dem med:
- Tomastsauce, pepperoni (brug en stor skive, tyndskåret pepperoni eller chorizo) og ost
- Pesto, parmaskinke og ost
- Hvidløgssmør og ost
- Sennep, skinke og ost
- Pikantost + skinke
- Nutella og hakkede nødder
Flere lækre snacks
Tjek dem her ud:
Ostestænger
Ingredienser
- 10 skiver toastbrød
- 1 dl tomatsauce
- 150 g revet ost
- 100 g smeltet smør
Sådan gør du
- Tag et toast og skær kanterne af.
- Rul med en kagerulle toastbrødet helt fladt.
- Kom 1-2 tsk tomatsauce på brødet og fordel det jævnt.
- Drys med revet ost.
- Rul toastbrødet helt stramt sammen og pensl med smeltet smør.
- Lav de resterne ruller og steg dem 3-4 minutter på en pande til de er gyldne og sprøde.
- Server straks med dip eller dressing.
Madfotografering og foodstyling
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Gratis guide: 4 teknikker til bedre madbilleder
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/60 sec. | Blænde: f/3.5
Sofie
Ej, hvor var de lækre og så god ide. Fik rigtig mange komplementerer for dem til min indflytterfest. Tak mange gange.
Loui&bearnaisen
Hej Sofie
Tusinde tak - hvor er det dejligt, du kunne bruge opskriften :)
Mange hilsner
Louise