"Da jeg var ved den asiatiske pusher, for at deale krydderier, røg der også et par pakker wontondej med i posen. Så efter pakken havde ligget og råbt på mig i fryseren længe nok, var det tid til mine første hjemmelavede forårsruller. Lidt research, lidt vejledning fra den asiatiske ekspedient og lidt gefühl, så var de made from scratch. Nemt og super lækkert - og fyldet kan varieres i uendelighed. Det er slet ikke sidste gang de skal laves, jeg er allerede på vej ned og tømme kummefryseren ved pusheren. Lav en ordenlig portion, og frys dem ned - så ser du aldrig Daloondragen snige sig ned i
fryseren igen.
Og mens du er nede og købe dej, så smid en pose "rå" jordnødder i kurven, så der ingen undskyldning for en lækker salat som tilbehør."
Forårsruller
8 stk.
8 stykker wontondej
1 revet løg
2 fed revet hvidløg
1 skive fintstrimlet hvidkål
1 revet gulerod
2 skiver oksesteg i tern
½ glas champignon, finthakket
salt
peber
ca. 2 tsk. fishsauce
ca. 2 tsk soja
1 knivspids stødt chili
1 æg
Olie
Tag wontondejen ud af fryseren ca. 1 times tid før brug.
Kom det fintstrimlede hvidkål på en pande og svits det et minut, kom de øvrige ingredienser på og svits dem med 1 minut. Fyldet skal ikke tage farve. Tag det af panden og óg afkøl det.
Læg wontondejen under et fugtigt viskestykke, så den ikke tørrer ud mens rullerne bliver lavet. Pisk et æg sammen og hav det klar, til at lime dejen sammen med.
Tag en plade dej og læg den med den ene spids nedad mod dig selv. 1-2 spsk fyld kommes på midten af dejen og spidsen nedad mod dig selv, lægges over dejen. Pensl lidt æg på resten af dejen og bøj de 2 side spidser ind over, som hvis det var en konvolut. Derefter rulles dejen opad, og trykkes godt sammen.
Når alle rullerne er lavet, opvarmes godt med olie på en pande. Ca. 1 cm. Stik en tændstik ned i olien, for at tjekke varmen. Når det syder/bobler omkring tændstikken er olien klar.
Læg 4 af rullerne ned i olien og steg dem, til de er sprøde og gyldne. Læg dem på fedtsugende papir. Det sammen gøres ved de 4 øvrige ruller.
Spicy asiatisk salat med ristede jordnødder
4 pers.
¼ del hvidkålshoved - ca. 150 g
½ fennikelknold
2 peberfrugter (rød, gul, orange)
4 spsk soja
2 tsk sukker
1 tsk stødt chili
salt
Peber
3 spsk ristede, usaltede jordnødder
Hvidkål og fennikel skæres i meget tyndestrimler, brug evt. et mandolinjern. Var, 1 spsk olie på en pande og svits hvidkål og fennikel under konstant omrøring, i ca. 2-3 min. De skal ikke tage farve og stadig have sprødhed. Tag grønsagerne af og lad dem køle helt af.
Når de er afkølede, skæres peberfrugterne i tynde strimler og blandes i. Soja, chili, sukker, salt og peber piskes sammen og dressingen hældes over grønsagerne. Lad de trække i 15 min i køleskabet, inden servering.
Salaten serveres med ristede, hakkede jordnødder drysset over.
Forårsrullerne serveres med den asisatiske salat og evt. ris, samt sød chilisauce
Skriv en kommentar