"Med rester af kartofler, lammeculotte og fløde, måtte biksemaden have et løft. De krydrede kartofler er indisk inspirede, med en masse krydderier, der står super godt til lammekødet. Rester er vejen frem til nogen af de bedste retter."
Krydrede kartofler med spinat
2 pers.
4-5 skrællede kartofler
150 g frossen hakket spinat (blødt op)
1 løg
2 tsk salt
Friskkværnet peber
1 tsk stødt chili
½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1 håndfuld cherrytomater skåret i kvarte
2 dl vand
2-3 spsk yoghurt
½ dl fløde
2 tsk stødt koriander
Skær løget i tern og svits dem i lidt olie i en gryde. Kartoflerne skæres i små både eller mellemstore tern. Når løget har fået farve, tilsættes salt, peber, chili, gurkemeje, spidskommen og kartoflerne. Det hele svitses et par minutter. Kom tomater, yoghurt og vand i gryden og lad det simre under låg, indtil tomaterne er kogt ud.
Spinaten tilsættes og koges med, indtil vandet er fordampet og kartoflerne er blevet møre, men stadig har meget bid. Kom fløden i blandingen og kog det hele igennem. Server med et drys stødt koriander.
Lammestrimler
2 pers.
1 tilberedt lammeculotte
Olie
Salt
Peber.
Skær lammeculotten i strimler. Varm en pande med olie og svits strimlerne på panden i 3-4 minutter. De skal blive gennemvarme og få lidt stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
Lammestrimlerne serveres med de krydrede kartofler og en duft af sol og varme
Skriv en kommentar