"Normalt er jeg til pizza med urimelige mængder af fyld. Men indimellem er det tid til at udvide sit madsyn lidt. Så der kom spelt i pizzabunden og den blev toppet med lidt, men lækkert fyld. Himmelsk og let. Kan sagtens forestille mig den, en sommerdag med lidt friske babyspinatblade på toppen."
Speltpizza
1 stk.
25 g gær
2,5 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
100 g groft speltmel
ca. 250 g pizzamel (italiensk hvedemel tipo 00)
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, olie og speltmel. Kom hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt. Den skal være glat og smidig. Drys lidt mel ud i skålen og kom dejen tilbage, lad den hæve tildækket i 1 time. Rul dejen ud på bord, drysset med godt med mel. Den skal rulles ud til en stor firkant, med ca. 5 mm tykkelse. Forsigtigt flyttes dejen over på en plade med bagepapir. Dejen skal fylde hele pladen.
Fyld af kartoffel, hvidløg og chorizo
5-6 kartofler
10-15 skiver chorizo, afhængig af størrelsen
3 spsk persille
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
50 g revet parmasan
100 g revet ost
evt. tørret rosmarin
Tænd ovnen på 250 grader. Skær kartoflerne ud i rigtig tynde skiver, ca. 1-2 mm tykkelse. Hak persille og bland det med olivenolie. Pres de 2 fed hvidløg i og rør det godt sammen.
Drys med ⅓ revet ost ud over bunden og læg kartoffel og chorizo ud over pizzabunden. Dryp med persilleolien og drys med parmasan. Bag pizzaen i ca. 10 min midt i ovnen. Tag den ud og kom de sidste ⅔ revet ost på. Bag pizzaen videre i ca. 5-6 min, indtil den er gylden og bunden er sprød.
Når pizzaen tages ud, kommes den straks over på en bagerist, for at bevare bunden sprødhed.
Drys evt. med lidt tørret rosmarin inden servering.
Skriv en kommentar