• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Chokoladekrans med marcipan

    Af Louise | 4 Comments

    Syndig chokoladekrans med marcipan

    "I følge af at have haft diabetes sådan cirka altid, er jeg blevet præget. Jeg ejer ikke en sød tand, i stedet hviner det, når jeg får mad der bare er en smule over til den søde side. Men hvor jeg ikke har en sød tand, har Bette bror og Ma'mor munden fuld af dem.
    Den her chokoladekrans gik rent hjem og det varede ikke længe inden halvdelen var forsvundet og de var helt saglige.

    Så når noget sødt skal testes og godkendes, ved jeg altid hvem det skal afprøves på. Den her chokoladekrans blev  en succes, med kommentareren fra Bette bror: Jeg kunne spise den hver dag.

    Og fra ma'mor: mmm.. (med munden fuld af trejde stykke)."

    🍴 Opskrift

    Chokoladekrans med marcipan

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Samlet tid15 minutter minutter
    Antal: 8 pers

    Ingredienser

    Dej

    • 1 dl kærnemælk
    • 25 g gær
    • 100 g blødt smør
    • 10 g sukker
    • 200 g hvedemel

    Fyld

    • 70 g marcipan
    • 65 g blødt smør
    • 50 g sukker
    • 200 g mørk chokolade
    • 100 g hakkede, smuttede mandler
    • 1 æg
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Dej

    • Lun kærnemælken til den er håndvarm
    • Rør gæren ud i den lune kærnemælk.
    • Kom resten af ingredienserne i og ælt dejen glat og smidig.
    • Lad dejen hæve tildækket i 20 min.

    Fyld

    • Pisk marcipan, blødt smør og sukker godt sammen til en smørbar masse. Hak chokoladen groft.
    • Rul dejen ud den en rektangel i ca. 3 mm tykkelse.
    • Smør marcipanmassen på hele fladen og drys med den hakkede chokolade.
    • Rul dejen sammen på den lange led, som en roulade.
    • Form den til en krans på en bageplade og stik enderne ind i hinanden, for at lukke den godt sammen.
    • Klip med en saks halvt ned i dejen og vip snitterne skiftevis til den ene og den anden side.
    • Kransen dækkes til og hæver et lunt sted i 45 min.
    • Pensles med sammenpisket æg, drys med mandler og bag ved ca. 220 grader (alm. ovn) i ca. 10-15 minutter til den er gylden.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lotte

      april 24, 2023 at 8:14 pm

      Kan man lave den om aftenen og lade den koldthæve natten over og bage om morgenen?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 25, 2023 at 11:44 am

        Hej Lotte

        Det har jeg ikke prøvet, men det tænker jeg godt du vil kunne ved at bruge 5-10 g gær i stedet.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Jette

      oktober 02, 2012 at 11:33 am

      Hej Loui
      Jeg har kik på denne krans til et par kaffegæster på fredag eftermiddag, men et par spørgsmål presser sig på! Kan den bages torsdag aften og evt. lunes i ovnen fredag? og vil et par af de sæsonaktuelle æbler i små tern kunne tilføjes fyldet uden problemer med bagetid osv?
      På diverse fotos ovenfor ser det ud som om du har skåret kagen igennem og flyttet stykkerne, i stedet for at klippe og vippe, eller ser jeg forkert?
      Og tak for en meget inspirerende blog.
      Mange hilsner
      Jette Olsen, Korup

      Svar
      • Loui

        oktober 02, 2012 at 11:45 am

        Hej Jette

        Hmm, jo, det tror jeg godt den kan, har ikke prøvet det. Det er efterhånden lang tid siden, jeg har lavet den.
        Æblerne kan du godt tilsætte, men måske skal du reducere fyldet lidt, da der er meget væde i æbler + forlænge bagtiden.
        Ja, det kan jeg godt se de ligner, men den er godt nok klippet :)

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen