"Kål og rodfrugter er grønsager, som om vinteren bliver smidt i nakken af een. De er oversete grønsager, som skal bruges mens de har deres storhedstid. Den her ret er vinterbleg, som mig selv i vintermånederne - men det skal man ikke lade sig narre af!"
Vinterbleg spaghetti
4 pers.
300g kalkun i strimler
3 gulerødder
½ fennikel
½ hvidkål
1 spsk revet ingefær
2 spsk fish sauce
2-3 spsk soja
2 fed revet hvidløg
salt
peber
1 lille dåse kokosmælk
100 g fuldkorns spaghetti
Kog spaghettien efter anvisning på pakken, den stadig have bid, da den koger videre i saucen senere. Gulerødder skæres i stave, fennikel og hvidkål snittes i tynde strimler.
Steg kalkunkødet på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber. Når kødet er gennestegt tages det af panden. Gulerødder, fish sauce, hvidløg og ingefær kommes på panden og svitses i ca. 3-4 min. Fennikel og hvidkål tilsættes og svitses med et par minutter. Derefter kommes kokosmælken over og soja tilsættes.
Den kogte spaghetti vendes i retten og kalkunstrimlerne lægges ovenpå.
Serveres straks.
Skriv en kommentar