• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Afrikanskgryde

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "Retten er med inspiration fra diabeteskogebogen "spis vel, lev vel". Oprindeligt er det den lavet med oskekødsstykker, men det blev erstattet med kylling og andre rettelser. Aubergine og sguash er grønsager der ofte er lidt udeladt. Jeg ved ikke om det er konsistensten eller hvad det er. I sig selv har de ikke den store smag, men sammen med krydderierne i gryderetten bliver de lækre søde og tilpas kogte. Så skær dem i grove stykker, så de ikke koger helt ud og får den smattede konsistens, der slet ikke yder dem retfærdighed.
    Her blev serveret brune ris til, men hvis det skal være helt autentisk og afriskansk så lav en portion couscous til.

    Afrikanskgryde
    3. pers.

    • 300 g kylling i tern
    • 2 fed presset hvidløg
    • 1 tsk karry
    • 1 tsk kardemomme
    • ½ squash i tern
    • 1 aubergine i tern
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 1 håndfuld grønne frosne bønner
    • 1 tsk chili
    • ½ dl citronsaft
    • Salt
    • Peber

    Svits kyllingekødet i lidt olie i en gryde. Tilsæt karry, kardemomme og hvidløg og svits det med, så krydderierne bliver lidt brændt af.
    Aubergine, squash, hakkede tomater og bønner tilsættes. Kom låg på gryden og lad retten koge ved jævn varme i ca. 15 min.
    Krydr med chili, citron, salt og peber. Lad retten simre yderligere 5 min.

    Serveres med brune ris, cremefraiche og en god chutney.

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen