"Retten er med inspiration fra diabeteskogebogen "spis vel, lev vel". Oprindeligt er det den lavet med oskekødsstykker, men det blev erstattet med kylling og andre rettelser. Aubergine og sguash er grønsager der ofte er lidt udeladt. Jeg ved ikke om det er konsistensten eller hvad det er. I sig selv har de ikke den store smag, men sammen med krydderierne i gryderetten bliver de lækre søde og tilpas kogte. Så skær dem i grove stykker, så de ikke koger helt ud og får den smattede konsistens, der slet ikke yder dem retfærdighed.
Her blev serveret brune ris til, men hvis det skal være helt autentisk og afriskansk så lav en portion couscous til.
Afrikanskgryde
3. pers.
- 300 g kylling i tern
- 2 fed presset hvidløg
- 1 tsk karry
- 1 tsk kardemomme
- ½ squash i tern
- 1 aubergine i tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 håndfuld grønne frosne bønner
- 1 tsk chili
- ½ dl citronsaft
- Salt
- Peber
Svits kyllingekødet i lidt olie i en gryde. Tilsæt karry, kardemomme og hvidløg og svits det med, så krydderierne bliver lidt brændt af.
Aubergine, squash, hakkede tomater og bønner tilsættes. Kom låg på gryden og lad retten koge ved jævn varme i ca. 15 min.
Krydr med chili, citron, salt og peber. Lad retten simre yderligere 5 min.
Serveres med brune ris, cremefraiche og en god chutney.
Skriv en kommentar