"Mormor og jeg har haft en sushiprojekt og i et godt stykke tid. Men da isvinteren og mormors travle kalender gjorde det til en lidt større planlægningsudfording, blev det afhentning af sushi og en god blandet boks. Wauw det var godt - er fuldstændig med på sushibølgen nu og hvis jeg ikke var studerende blev det til flere gange ugentlig sushi !
Da sushien var en smagsprøve og der skulle lidt mere til for at mætte, blev det holdt i den asisatiske del af verden. Jeg havde en masse rester af grønsager og kød og da frosne rejer ikke var til at finde på dagen, blev til improviseret 3 slags fyld. Kalkun og oksekød som helt klare favoritter, bambusskudene var lidt for aromatiske.
En kæmpe portion røg i fryseren, de andre ruller blev friteret og de sidste plader dej ligger klar til de frosne rejer."
Forårsruller med kalkun
8-10 stk
- ¼ spidskål i tynde skiver
- 1 revet gulerød
- ½ porrer i tynde ringe
- 2 forårslåg i tynde ringe
- 1 fed presset hvidløg
- Lidt revet ingefærd
- 1 spsk soja
- Peber
- 100 g kalkun i tern
Forårsruller med oksekød
8-10 stk
- ½ bakke champignoner hakket fint
- 1 revet gulerod
- ¼ spidskål i fine strimler
- 2 fed presset hvidløg
- 1 revet løg
- 100 g oksekød i små tern
- 1-2 tsk stødt koriander
- 2 tsk soja
- 1 tsk fiskesauce
- Peber
Forårsruller med skinke
8-10 stk
- 1 dåse bambusskud hakket i små stykker
- 1 revet gulerod
- 100 g skinke i små tern
- 1 forårsløg i tynde skiver
- ½ porre i tynde skiver
- 2 fed presset hvidløg
- 1 tsk chili
- 1 tsk soja
- 1 tsk fiskesauce
- Peber
Fremgangsmåden er den samme ved alle 3 slags fyld. Svits alle ingredienserne i 2-3 min, krydr og lad det hele køle af. Tø wontonpladerne op og kom dem under et vådt viskestykke under fremstillingen. Tag en plade, læg 2 spsk fyld på den spidse ende og fold den op over. pensl med sammenpisket æg på de 2 andre spidse ender der er til højere og venstre. Fold dem i over. Pensl top enden. og rul rullen med fyldet op mod toppen, så den bliver limet godt sammen og der dannes en rulle. Lægges i et fad under et vådt viskestykke. Rullerne stilles på køl indtil brug. Steges, friteres i rigelige mængder olie på en slip-let pande. Afdryppes på fedtsugende papir inden servering.
Serveres med sød chilisauce og soja blandet op med lidt revet indefærd og sukker.
Evt. ris.
Lasse Gerding
Der står ikke noget om dejen til dine forårsruller. Er det muligt det er noget du kan tilføje?
Jeg er en spammer :) Bare ikke her.
Loui
Hej
Jo da :)
Dejen til forårsrullerne er en wontondej. De fåes i forskellige størrelser i de fleste etniske butikker.
Du ka også bruge almindelig filodej, men jeg foretrækker wontondejen, da den giver det bedste resultat og er nemmest at arbejde med.
Louise