"Lækker tærte, der dog stadig er under udvikling. Der manglede lidt fyld og lidt mere smag i æggeblandingen, så her er opskriften med rettelserne. Cremefraichen vil jeg skifte ud med en ricotta for lidt mere smag og konsistens. Ellers en tærte der egner sig godt som frokostret eller let aftensmad."
Luftig tærte med squash, løg og ricotta
3-4 pers.
• 3 plader butterdej
• 1 spsk. smør til form
• 2 squash
• 1 stort løg
• 3 fed hvidløg
• 2 spsk. tørret timian
• 2 æg
• 200 g ricottaost / Cremefraiche 18%
• ½ dl mælk
• Salt
• Peber
• Revet muskatnød
• 50 g revet parmesan
• Blandet salatblade
• Cherrytomater
• Hvidvinseddike
• Olivenolie
• Salt
• Peber
Tag butterdejspladerne ud af fryseren.
Skær squashene ud i 3 cm tykke skiver. Varm olie på en pande og steg skiverne -de skal ikke blive møre, bare brunes.
Skær løg og hvidløg i meget tynde skiver. (Skær løget midt over, så der dannes 2 halvcirkler, og skær hver halvdel i tynde skiver)
Sauter løgene, sammen med timian, salt og peber, ved jævn varme. De skal ikke tage farve, bare blive bløde og søde.
Pres dejen sammen, så den danner en flade og rul den ud til et sammenhængende stykke, der passer til formen. Smør en tærteform med smør og kom butterdejspladen i. Prik med en gaffel og skær overflødig dej, der hænger ud over kanten væk. Gemmes til pynt.
Læg squashskiverne på tærtebunden og fordel løgfyldet rundt om i mellemrummene. Pisk æg, mælk, cremefraiche, salt, peber og muskat sammen og hæld blandingen over fyldet i tærten. Drys parmesan over tærten og pynt med den overflødige butterdej, skåret i blade.
Bag tærten ved 200 grader i ca. 25-30 min, indtil den er gylden og fast.
Bland salaten med tomater skåret i kvarte. Rør dressingen sammen efter smag og bland med salaten.
Serveres til tærten.
Skriv en kommentar