Mørbrad fadet har jeg fået mange gange ved mormor og ja, det er syndigt med både fløde og flødeost - men det er godt - rigtig godt.
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 200 g bacon i tern
- 1 stort hakket løg
- 1 stort æble i tern
- ½ bakke champignoner i skiver
- 1 spsk timian
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 100 g flødeost med løg og urter, eller bare neutral
- Salt
- Peber
- Evt. kulør
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Puds svinemørbraden for sener og fedt - skær den i skiver a 3 cm tykkelse.
- Tryk skiverne let flade med håndfladen.
- Skiverne brunes på en pande med 2 spsk olie. De skal ikke gennemsteges, bare få stegeskorpe. Krydr med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
- Rist baconternene på panden, og kom dem på fedtsugende papir.
- Hæld lidt af fedtet væk fra panden. I det resterende svitses løg, æble og champignoner.
- Krydr med timian og peber.
- Kom blandingen over mørbradbøfferne i fadet.
- Panden koges af i madlavningsfløden, flødeosten kommes ved.
- Jævn evt. saucen lidt, hvis den er for tynd. Hvis saucen skal have lidt farve, så tilsæt lidt kulør.
- Hæld saucen over fyldet i fadet og drys med baconternene øverst.
- Fadet dækkes med sølvpapir og kommes på nederste rille i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader. Når retten er gennemvarm tages folien af og fadet stilles i midten af ovnen i ca. 5-7 min, til det bobler og har fået lidt farve.
Noter
Server med ris eller kartoffelmos
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Kjeld
Ikke noget særligt
Louiogbearnaisen
Hej Kjeld,
Har du mulighed for at uddybe, hvad det var ved retten, du ikke var tilfreds med?
Hav en fortsat god dag.
Merete Kjems
Den ser og lyder herlig og kunne godt tænke min at prøve den! Men hvorfor kan jeg ikke tage en kopi på min printer?
Jeg har nu måtte sidde og skrive det hele i hånden. Det er noget af en svær ting når man har gigt i hænderne, skulle jeg
hilse og sige. Venlig hilsen M. Kjems
Henrik Otte
Hej
Lavede retten i går...stor succes, alle kunne li' den. Brugte sorte ris og bredbladet persille i rå mængder til at drysse med.
Super ret.