"Cannellonirør er ikke til at opdrive, andet i Irma. Jeg fandt dog nogle store pastarør, der dog ikke var helt så lange som cannellonirør, men de kan bruges.
Retten her er fra "spis bedre", jeg har dog lavet lidt om på mængder og indgredienser. Auberginepuree har en meget speciel smag når det lige er blendet. Ved at tilsætte ricottaosten bliver smagen lidt mere rund og ikke så skarp. Men efter rørerne er fyldt, der gøres nemmest med en sprøjtepose, og bagt med saucen, får smagen en helt anden god karakter og med toppingen, som IKKE kan undværes, bliver det en lækker omgang pasta."
Pasta med auberginepure
2 pers.
- 1 stor aubergine
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk sesamfrø
- 1 tsk tahin
- 1 tsk soja
- 1 håndfuld basilikumblade
- 1-2 spsk ricottaost
- Salt
- Peber
- Pastarør/cannelloni
- 400 ml morneysauce
Prik auberginenen med gaffel og bag den i ovnen i 35 min ved 200 grader. Skrab det bløde auberginekød ud og blend det med løg, hvidløg, sesamfrø, tahin, soja, basilikumblade, peber og salt. Rør 1-2 spsk ricottaost i massen. Kom Auberginepureen i en sprøjtepose eller alm. frysepose. Klip hul og sprøjt massen ud i pastarørene. Pastarørerne lægges i et ovnfast fad eller 2 portionsforme.
Lav en morneysauce af 4 dl mælk. Kom saucen over rørerne og drys evt. med lidt revet ost.
Bag pastaen i ca. 30 min, til den bobler og er gylden.
Serveres med et par stænk pesto/olivenolie, friskrevet paramsan, frisk basilikum og evt. lidt ristede pinjekerner.
Skriv en kommentar