• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Porretærte med kartoffelbund parmaskinke og mandler

    Af Louise | 2 Comments

    Porretærte med kartoffelbund, parmaskinke og mandler

    Porretærte med kartoffelbund,  parmaskinke og mandler
    3 stk.

    Bund

    • 150 g kogte kolde kartofler
    • 30 g havregryn
    • 100 g hvedemel
    • ½ del cremefraiche
    • 2 spsk olie
    • ½ tsk salt

    Kartoflerne rives groft og blandes sammen med de andre ingredienser. Dejen æltes let sammen og trykkes til en kugle. Hviler min. 30 min i køleskabet inden brug.

    Fyld

    • 1 porre i tynde skiver
    • 1 hakket løg
    • 3-4 stykker parmaskinke
    • 1 håndfuld smuttede mandler
    • 3 æg
    • 4 spsk cremefraiche 18%
    • salt
    • Peber
    • Muskat
    • 1 tsk tørret timian.

    Porren og løget svitses bløde ved svag varme. De skal ikke tage farve. Skinken ristes prød på en pande og lægges derefter på fedtsugende papir og klippes i stykker. Mandler hakkes groft.
    Æg, cremefraiche, salt, peber, mukat og timian piskes sammen til en æggemasse.

    3 små tærteforme eller skåle smørres med smør og 1 spsk durummel rystes rundt i hver og en, for at tærten kan slippe senere og bliver ekstra sprød.
    Dejen deles i 3, tilsæt evt. lidt mere mel, hvis den er meget klæg. Rul hver del ud til en cirkel og for formen med dejen. Eller tag den nemme løsning og tryk dejen direkte ud i formen. Prik lidt huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebundene i ca. 10 min. ved 200 grader.

    Når de er forbagt fordeles porre/løg massen, parmaskinke og æggemasse i formene. Drys med de grofthakkede mandler. Bag tærterne i ca. 30-40 min ved 200 grader, indtil de er blevet faste og gyldne.

    Serveres med salat.

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Pernille

      februar 12, 2017 at 7:19 pm

      Hvor store ca er de forme der bruges? Målt i diameter eller indhold i dl. Jeg har lidt svært ved at fornemme størrelsen.

      Tak for en rigtig god blog. :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 16, 2017 at 3:47 pm

        Hej Pernille

        Uh, det er lang tid siden at jeg har lavet de her - jeg tror formene var 8-10 cm i diameter.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen