"Det er ikke nogen hemmelighed at jeg har en forkærlighed for pasta og jeg kunne bruge hver dag på at lave hjemmelavet pasta i 1000 varianter. Raviolien hører med til pastafamilien og nu var turen kommet til den. Så efter at have ledt efter min kagerulle i pinligt lang tid - det er ikke altid nemt når ting får nye pladser, skulle de laves. De kan udrulles i hånden, men hvis ikke kagerullen er tung tager det lang tid at få tykkelsen ned på 1 mm. Så en pastamaskine vil helt sikkert være at anbefale til ravioli."
Spinatfyld
2 pers.
- 200 g spinat (frisk eller frossen)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 100 g ricottaost
- En håndfuld basilikum
- Revet muskat
- Salt
- Peber
Blancher spinaten hvis den er frisk. Hak løg og hvisløg og svits dem på en pande til de lige tager farve. Spinat, løg, hvidløg og basilikum kommes i en skål og stavblendes, til det er en ensartet masse. Krydr med salt, peber og muskat. Ricottaosten røres i og fyldet kommes i køleksabet i min. 30 min.
Ravioli
2. pers.
- 200 g durummel
- 2 æg
- 1 spsk olie
Bland alle indgredienser sammen og ælt det til dejen er fast og smidig. Hav tålmodighed, det tager et par minutter før dejen begynder at ligne noget. Pak dejen ind i et fugtigt viskestykke og kom den i køleskabet i 30 min.
Dejen deles i 2 portioner og rulles enten via håndkarft eller i en pastamaskine til 2 lange ensartede stykker. Tykkelsen skal være på 1 mm, dvs. meget tyndt. Læg de 2 stykker udrullet dej ved siden af hinanden. Kom spinatfyldet på det ene stykkedej med en teske. Der skal ca. være 5-6 cm mellem hver lille klat.
Pensl med vand en bane omkring klattern, for at kunne lime pastadejen sammen. Kom forsigtigt den anden udrullede dej over og tryk kanterne godt til omkring fyldet. Brug siden af hånden. Alt luft skal være væk, ellers går de i stykker når de koges.
Skær raviolierne ud enten i firkanterne med en kniv eller brug et glas til at udstikke dem. De skal være 6-7 cm i diameter. Kom raviolierne i et fad, drysset med godt med durummel, og kom te fugtigt viskestykke over.
De kan enten koges med det samme eller kommes i køleskabet 3-4 timer indtil brug, med viskestykket over.
Raviolierne koges i en meget stor gryde i 2-3 min. De skal have bid, så pas på de ikke får for meget. Med en hulske tages de op og kommes på et rent viskestykke for at afdryppe.
Kom 5-6 raviolier på en tallerken. Stænk med god olivenolie, drys med friskrevet parmasan og basilikumblade - serveres straks.
Skriv en kommentar