"Gæstemenuen skulle være nem og enkel. Lige så meget som jeg elsker finere mad, til middagsselskaber, elsker jeg at få mad "down to earth". Det mest enkle og ligetil mad, kan nogen gange være det bedste. Her er det et farsbrød, med masser af grønsager. Rosenkål er en frygtet grønsag, som virkelig skal have et comeback. Farsbrødet er saftigt og fyldt med smag, men ikke den frygtede rosenkålssmag!
Coleslawen er lavet på spidskål, da jeg synes den er mere mild og spisevenlig i rå udgave, end hvidkål, der er bedst tilberedt. Dressingen er med masser af smag og den græske yoghurt gør at colesawen ikke bliver tynd og vandet, men frisk og cremet, end hvid den laves på yoghurt og mayo, der let kan gøre den vandet og fed i smagen. Lækker og nem mad, hvor det hele kan tilberedes i ovnen eller laves på forhånd. Selvom der er mange grove grønsager og kål i retten, falder den ikke tungt, som hvis det havde været en fedtholdig sauce og rødt kød. Let vintermad.
Et par skiver af det saftige ciabattabrød med serveret hovedretten."
Rosenkålsfarsbrød
- 15 rosenkål
- 1 løg
- 1-2 gulerødder
- 500 g kalv og flæsk
- 1-2 dl mælk
- 1 dl havregryn
- 2 tsk karry
- 1 tsk soja
- Peber
- ½ tsk salt
Rens rosenkålene og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i det varme vand i 5 min, inden de tages op og afkøles. Skær dem i kvarte.
Hak løget fint og riv gulerødderne. Farsen røres med mælk, gryn, karry, soja, salt og peber. Kom løg, gulerødder og rosenkål i og bland det hele godt sammen. Kom evt. lidt mere mælk i, hvis frasen er for sej.
En brødform fores med bagepapir og farsen fordeles heri. Bages 45 min ved 200 grader på næstnederste rille.
Coleslaw med spiskål
4 pers.
- ½ spidskål
- 2-3 gulerødder
- 2,5 dl græsk yoghurt
- Saft af ⅓ citron
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 fed presset hvidløg
- Salt
- Peber
- ½ dl hakket frisk persille
Snit spidskålen fint og riv gulerødderne grodt. Bland alle indgredienserne til til dressingen sammen og smag til. Lige inden servering vendes kål og gulerøøder i dressingen. Den må ikke stå for længde inden servering, da den så kan blive lidt vandet.
Ovnbagte kartofler
4-5 pers.
- 10-12 kartofler
- 2-3 spsk Olie
- 1 tsk Salt
- 1 spsk groft salt
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Tør dem og kom dem i en plasticpose. I posen hældes salt og olie og det hele blandes godt. Kartoflerne sprædes ud på en bageplade med bagepapir. Kom dem i ovnen i 45 min ved 200 grader, til de er gylden brune og er blevet sprøde. Vend/rod lidt i dem hvert kvarter. Inden servering drysses med groft salt.
Skriv en kommentar