• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Små blomkålsgratiner og frikadeller

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "Jeg elsker blomkålsgratin, især når det er sommerudgaven fyldt med smag. Frikadellerne derimod har jeg et lidt anstengt forhold til - undtagen lige mormors udgave, for de har bare det der magic. Og nej, det er ikke muligt at lave dem ligesådan eller finde nogen der kommer i nærheden af dem, jeg har prøvet og jeg har ledt!"

    Små blomkålsgratiner
    3 stk.

    • ½-1 blomkål (afhængig af størrelse, sommer eller vinterudgave)
    • 2 dl mælk
    • 3 spsk hvedemel
    • 2 tsk smør
    • 2 æggeblommer
    • 2 æggehvider
    • Salt
    • Peber
    • Revet muskatnød
    • 1 spsk rasp
    • 3 spsk rasp eller revet parmesanost

    Del blomkålen i mindre buketter og kog dem let møre i vand med salt. Ca. 5 min.
    Imens piskes mel og mælk sammen og bringes i kog i en anden gryde. Når det koger og begynder at tykne kommes smøret i.
    Gryden tages af varmen og æggeblommerne piskes i, et af gangen. Krydr med salt, peber og muskat.
    Blomkålen dryppes af og hældes i massen. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtig i med en dejskraber.
    3 kroketter smøres og drysses med rasp. Massen fordeles heri. Ovenpå drysses med rasp eller revet parmesan
    Gratinerne bages i ovnen i ca. 30-40 min ved 180 grader.

     

     

     

    Frikadeller

    • 500g kalv&flæsk
    • 1,5 tsk salt
    • 1 æg
    • 1 revet løg
    • 3 spsk havregryn
    • ca. 2 dl mælk
    • Peber

    Rør kødet sejt med salten først. Når kødet er sejt og sammenhængende kommes løg, æg, gryn, peber og mælk i. Farsen røres grundigt igen. Min. 7-10 min. Hvis farsen er for fast kommes mere mælk i, hvis farsen er for lind, røres der blot mere, da det gør den fast.
    Når farsen slipper skeen dækkes den til og hviler i køleskabet ½-1 time inden brug.

    Kom lidt smør og olie på en pande. Når panden er godt varm, formes frikadellerne med en spiseske og hånden. Den her portion kræver stegning over 2 omgange, for at fedtstoffet ikke skal begynde of koge.
    Steg dem ved jævn varme til de er brune og gennemstegte. Tag dem evt. af lige før de er færdige og kom dem i et ildfast fad og ind i ovnen til gratinerne, så de holdes varme.

     

     

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen