Vandbakkelser smager fantastisk. De er hurtige og lave og super nemme. Det er lidt knald eller fald med dem, da de kan falde sammen, hvis ovnen bliver åbnet eller de kommer ud for tidligt. Men hvis bare man lige styrer nysgerrigheden og tålmodigheden lidt, så er der ingen problemer med bagning af vandbakkelser
Her blev de serveret helt enkelt med flødeskum og chokoladesauce. Men lidt vaniliecreme, marmelade eller frugtkompot er også top lækkert som fyld.
Vandbakkelser er også altid et hit som fastelavnsboller.
Ingredienser
- 1 dl vand
- 50 g smør
- ½ tsk sukker
- 50 g mel
- 1,5 æg
Fyld
- 2 dl fløde
- 20 g chokolade, evt. 60%
- ½ dl vand, kogende
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Vand, sukker og smør kommes i en gryde og koges op.Når det koger kommes melet i og det hele røres sammen til en dejbolle, der varmes godt igennem. Tag gryden af varmen og lad dejen afkøle lidt. Æg piskes i lidt af gangen med en elpisker. Dejen må ikke blive for tynd, den skal være ret fast.
- Med 2 spiseskeer sættes 4 klatter dej på en bageplade.Bages i ca. 20 min ved 225 grader.Ovnen må IKKE åbnes i de 20 min, da bollerne så falder sammen.Bag dem hellere 2 min for end for lidt. Når de er blevet brune tages en bolle ud, hvis den falder sammen, bages bollerne lidt længere.
- Bollerne afkøles på en bagerist.
Fyld
- Pisk fløde til skum. Rør chokolade med kogende vand, indtil chokoladen smelter og der fås en flydende sauce.En spiskeske pisket flødeskum kommes i chokoladesaucen, for at gøre det lidt tykkere.Bollerne klippes op i den ende side med en saks. Flødeskummet kommes i en sprøjtepose og der sprøjtes en top i hver bolle. En skefyld chokoladesauce kommes på fløden og låget lukkes. Oven på låget lægges lidt chokoladesauce til pynt. Serveres vandbakkelserne straks.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Anonymous
uhhh det bliver spændende at proppe den i ovnen når lige den der chokoladekage er færdig... men jeg tror når man laver sådan en kæmpe portion som i 3x så skal der altså lige lidt mere mel i fordi den er ikke helt samlet !!!
men det hele viser sig når man har den i ovnen ! :)
Loui
Hej
Vil tro der skal en 3x portion til. Også pga. af dejen er meget klistret bruge en sprøjtepose med stor tyl til at "tegne" kagepigen op på bagepladen.
Lyder som et super spændende projekt :)
Louise
Anonymous
tror du man kan lave en kagepige til en 3 års fødselsdag hvis man nu laver dobbelt eller skal man lave 3 dobbelt portion? ser max nam ud de boller der !