"En lækker, mættende salat fra "spis bedre". Den er sprængfyldt med sundhed og er nem til en madpakke dagen efter. Hvis der skal lidt mere kulhydrat i, end bønnerne kan præstere, så kom en rest ris i salaten eller server et godt stykke brød til. Kalkunen kan lægges i marianaden aftenen før, hvis det skal være super nemt."
Vitaminbombe salat med marineret kalkunstrimler
3 pers.
Kålsalat
- ½ blomkål
- ½ broccoli
- 200 g røde kidneybønner kogte eller fra dåse
- 1 rødt æble
- 1 rødløg
- 200 g græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- salt
- Peber
- 1 dl persille
- En håndfuld ristede, saltede græskarkerner
- Skal af 1 citron
Hvis bønnerne kommer fra dåse skylles de godt af flere omgange og stilles til afdrypning. Hvis der bruges tørrede, stilles de i blød natten over, koges og afkøles før brug.
Del broccoli i mindre buketter og blancher dem i kogende vand i 30 sek. Tag dem og lad dem køle af.
Bland den græske yoghurt med presset hvidløg, hakket persille, salt og peber.
Del blomkål i mindre blomkål og kom dem i en skål med broccoli. Vend buketterne med den græske yoghurt.
Hak rødløget, skær æblet i tynde både og riv citronskallen. Kom det og de afdryppede bønner ned til kålbuketterne og vend godt rundt.
Rist græskarkernerne i lidt olie på en pande. Når de begynder at springe rundt, tages de af og lægges på fedtsugende papir. Drysses med salt.
Lige inden servering drysses kernerne over salaten.
Marineret kalkunstrimler
- 300 g kalkunstrimler
- ½ dl balsamico
- 2 tsk dijonsennep
- 2 fed pressede hvidløg
- 2 spsk olie
- Saft af ½ citron
- salt
- Peber
Kalkunstrimlerne og marinaden hele ud på en varm pande uden fedtstof. Strimlerne steges til de er gennestegte og serveres til kålsalaten.
Skriv en kommentar