• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Fra ært til rispilaf med kylling

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    "Pludselig under sengen, kom en gammel, indtørret ært tilsyne. Hvordan den er endt der, ved hvis kun katten, der har sin skattekiste af tyvstjålne ting derinde. Solskinnet og ærten fik minder om nye, friske, sprøde ærteblæge frem. Hold op, hvor har jeg spist mig til mange mavepiner i friske ærter. Når de kommer og man kan gå ned på torvet eller ud på naturbruget og fylde brune papirposer med nyplukkede ærter, ved man bare det er sommer og man får ondt i maven - på den gode måde.
    Desværre er det ikke helt sommer endnu, så det blev til de frosne og en omgang rispilaf."

    Fra ært til rispilaf med kylling
    2 pers.

    200 g kyllingekødrest i strimler
    50 g chorizo
    1 løg i tern
    1 spsk olie
    1 tsk smør
    2 dl brune ris
    2-3 dl vand + 1 hønseboullionterning
    1 dl ærter
    1 dl grønne bønner brækket i mindre stykker
    5-6 hele soltørrede tomater i strimler
    1 spsk paprika
    salt (pas på! Boullion, chorizo og parmesan er salt)
    peber
    1 spsk ristede pinjekerner, hakket
    2 spsk revet parmesanostt
    1 spsk hakket frisk timian

    Skyl de brune ris i flere omgange og forkog dem i usaltet vand i ca. 15 min.
    Kom olie og smør på en pande og svits løg og chorizo et par minutter. Tilsæt kyllingekødet og svits det let. Krydr med paprika.
    Vandet hældes fra risene og de kommes på panden og svitses med, mens der røres. Kom hønseboullionen i panden og lad retten småkoge ved svg varme i 15 min, under låg.
    Tag låget af og smag på risene - de skal være møre. Vend ærter, bønner, soltørrede tomater, pinjekerner, peber og salt i retten og lad det simre med i 5 min, indtil bønner og ærter er møre.
    Kom den revne parmasan i rettten lige inden servering, for en let cremet konsistens.
    Drys med friskhakket timian.

     

    Mere sulten?

    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen