"Det virker en anelse voldsomt at lave en hel ovnstegt kylling, når man er ene studerende. Men en hel kylling er noget af det nemmeste og bedste. Der er 1000 måder og lave sådan en fætter på, så den her er bare lavet af hvad der lige var skabe og skuffer - 1 time og så der der mad til flere dage + kyllingekød til andre anvendelses muligheder + kyllingeskrog til fond. Så når man er alene, kan sådan en kylling godt række til omtrent 6-8 middage på allemulige måder."
Ingredienser
- 1 hel kylling
- Persille
- Citron
- Salt
- Peber
- Olivenolie
- Rosmarin
- Kartofler
- Gulerødder
- Pastinakker
- Cherrytomater flået fri af skind
- Hele hvidløg i skal
- Løg
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Kom ⅔ delen af persillen ind i kyllingen sammen med en halv citron.
- Kyllingen gnides godt med olie, salt, peber, citronsaft og rosmarin.
- Kartofler, gulerødder, pastinakker og løg skæres i grove stykker og kommes i et ovnfast fad.
- Skindfrie tomater og hele hvidløg blandes i. Det hele krydres med salt, peber og lidt god olivenolie.
- Kylling kommes ovenpå grøntsagsblandingen.
- Kom det hele i ovnen ved ca. 180 grader i 60 min (alm ovn) til kyllingen er gennemstegt.
- Skru op på 225 grader de sidste 10 min for at få en lækker brun kylling.
- Tag kyllingen ud og lad den hvile.
- Væden i bunden af fadet hældes i en kasserolle og der laves en sauce heraf.
- Grøntsagerne kommes tilbage i ovnen i 7 min ved 225 grader i alm ovn for at blive møre.
- Kom grøntsagerne i en stort fad, parter kyllingen og læg stykkerne ovenpå.
- Hæld tilsidst saucen over retten.
- Drys med frisk persille og server.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
thit
Hvor stor er kyllingen du har brugt? Tænker mht om jeg skal forlænge eller forkorte stegetiden :)