"Bogen "Tænd på tærte og tryl med tilbehør" er endelig blevet mit eje. Jeg er fuldstændig vild med tærter på alle mulige tænkelige måder og bogen giver en masse inspiration. Dejen her er lavet efter den fedtfattige opskrift deri, hvor jeg har tilsat 2 forskellige slags mel. Speltmelet for at gøre den grov og durum for at gøre det ekstra sprød. Foråret er kommet og en tomattærte er lige at tyvstarte på sommeren. Jeg venter med længsel på solmodne smagfulde tomater og lækre, duftende krydderurter. Fyldet her er ikke fra bogen, men er bare holdt helt enkelt - lad sommeren komme."
Tomattærte med pesto, feta og basilikum
3-4 pers.
Bund
- 50g groft speltmel
- 50g durummel
- 100 g hvedemel
- 50 g olie
- 50 g yoghurt 0,5%
- 1 dl vand
- 1 tsk salt
Alle indgredienserne æltes sammen, dejen trykkes flad og pakkes ind i film. Lad dejen hvile 60 min inden brug i køleskabet. Dejen rulles/trykkes ud i formen og prikkes med en gaffel. Forbag tærtebunden 10 min ved 180 grader.
Tærtefyld
- ½ bakke tomater på stilk
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk rød pesto af soltørrede tomater
- 100 g feta
- 4 æg
- 2 dl yoghurt
- 2 spsk hakket persille
- salt
- Peber
- Muskat
- Parmesan
Smør pestoen ud på den forbagte bund. Tomaterne skæres i halve og fordeles udover, sammen med basilikum. Fetaen smuldres ud over fyldet. Æg, yoghurt, persille, salt, peber og muskat piskes sammen, og æggemassen hældes forsigtig udover fyldet i tærten. Tilsidst rives parmesanost efter smag udover tærten og den bages ca. 30 min ved 180 grader, til den er fast og gylden. Pynt med frisk basilikum inden servering.
Skriv en kommentar