Indbagt mørbrad kan ofte være en fed omgang med butterdej eller en tung dej med masser af smør. Den her version er super enkel og hurtig at lave og passer rigtig godt til sommermånederne. Den er her serveret med salsaverde marinerde kartofler og en cremefraichedressing med purløg.
Nap opskriften på indbagt mørbrad i lidt lettere udgave her.
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- Salt
- Peber
- 250 g hakket svinekød 3-5%
- 1 tsk salt
- Peber
- 1 finthakket fed hvidløg
- 1 hakket løg
- ½ dl skummetmælk
- 250 g grofthakkede champignoner
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 lille æg
- 1 dl koldt vand
- 1 spsk olie
- ½ tsk salt
- 1 æg til pensling
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Puds mørbraden fri for sener og fedt, Varm lidt olie på en stor pande og brun mørbraden på alle sider. Krydr med salt og peber. Tag den af og lad den hvile på et fad indtil brug.
- Rør farsen sejt med salten. Tilsæt hakket løg, hvidløg og champignoner og rør det hele godt sammen med mælk og æg. Krydr med peber.
- Kom 200 g hvedemel i en skål og bland det med bagepulver. Kom ægget i melet, sammen med vand, olie og salt og ælt det hele godt sammen. Tilsæt evt, mere mel til dejen er samlet og glat.
- Drys med mel på bordet og rul dejen ud til en firkant på ca. 30x40 cm. Kom den dejen over på bagepapir på en bageplade.
- Dernæst lægges halvdelen af farsen i et tyndt lag på den ene halvdel af dejen. Kom den brunede mørbrad ovenpå farsen. Smør resten af farsen ud over mørbraden, så den dækker hele vejen rundt.
- Et æg piskes sammen og der pensles hele vejen rundt i kanten af dejen. Ved hjælp af bagepapiret foldes den anden halvdel af dejen over fars og mørbrad til en pakke. Tryk kanter godt sammen med en gaffel og skær dem evt. til så de passer helt. Pensl med det sammenpiskede æg på hele overfladen og skær 5 snit hen over toppen.
- Den indbagte mørbrad bages ved 200 grader i 25 min på nederste rille, dernæst skrues der ned til 180 grader og den bager videre i 15-20 min.
- Tag den ud og lad den hvile 5 min inden udskæring for at saften kan sætte sig.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
kagefar fra skjern
har lige prøvet dejen til indbagt mørbrad da jeg syntes butterdej bliver lidt slasket. denne dej blev noget hård så jeg tror næste gang at det måske bliver en dej med gær, mere som pizza
Loui
Ja, den bliver lidt hård, da den skal kunne holde på saften i kødet. Ved at bruge en gærdej risikerer man, at dejen suger al saften og kødet bliver tørt.
Loui
Hej Peter
Jo, dejen bliver hård og sprød som en dej uden smør bliver. Men da mørbraden er brunet af først, bliver overfalden lukket og dermed er det begrænset hvor meget saft der løber ud under bagningen. Farsen er fedtfattig og afgiver dermed heller ikke meget fedt.
Men selfølgelig vil kødsmagen sætte sig lidt, da dejen er et låg og del af kødet, som skal hjælpe med at gøre mørbraden saftig :)
Håber det var svar, ellers skriver du bare igen :)
Mange hilsner
Louise
Peter Bjarkov
Hejsa
Jeg har tænkt mig at prøve den i weekenden.
Men jeg er lidt i tvivl om dejen.
Det er jo en almindelig brød/pizzadej.
Bortset lige fra det med bagepulveret,
som jeg slet ikke har erfaring med.
Bliver den ikke hård? Tager den smag af kødsaften?
Hilsen
Peter