"Lækker forsommer tærte"
Laksetærte med hvide aspargs, porre og purløg
28 cm
Bund
-
50 g grov durum
-
50 g grahamsmel
-
100 g hvedemel
-
50 g olie
-
50 g yoghurt
-
½ dl vand
-
1 tsk salt
Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en frysepose, Tryk den flad og kom den i køleskabet i 30 min inden brug.
Smør en tærteform, rul dejen ud og kom den i formen. Prik med en gaffel hen over hele bunden og forbag den i 20 min ved 200 grader.
Fyld
-
2 laksefileter skåret i strimler
-
6-7 hvide arspargs
-
1 porre
-
4 æg
-
2 dl cremefraiche
-
salt
-
peber
-
muskat
-
2 spsk frisk klippet purløg
Skræl de hvide arspargs og knæk dem. Kog dem sammen med porren i letsaltet vand i ca. 5-6 min. De skal ikke blive bløde, kun møre. Skær dem i 2 cm stykker. Porren skæres i skiver.
På den forbagte bund fordeles porrer og arspargs, dernæst lægges laksen i en pænt lag ovenpå.
Æg, cremefraiche, salt, peber, muskat og purløg røres sammen og æggemassen hældes ud over fyldet.
Tærten bages ca. 30 min til den er fast og gylden.
Skriv en kommentar