Nye, ovnbagte kartofler med krydderurter + tomater
2 pers.
- 5-7 nye kartofler
- ½ dl olivenolie
- 2 rosmarinstilke
- 2 timianstilke
- 1 tsk oregano
- Salt
- Peber
- En stor håndfuld små tomater
- olivenolie
- salt
- Peber
Skrub kartoflerne for jord og del dem i halve. Hak krydderurterne groft. Læg kartoflerne midt på et stykke folie, kom olie, krydderurter, salt og peber over og bland det hele godt sammen. Pak folien sammen, som du ville gøre til en bagekartoffel. Sørg for det er helt tæt.
Kom kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 45-50 min.
Skær tomaterne i halve. Kom dem i et ovnfast fad, så de ligger side om side. Dryp med olivenolie, salt og peber. Tomaterne kommes i ovnen sammen med kartoflerne, og er færdige når kartoflerne er færdige.
Rosmarinmarineret kylling
2 pers.
- 250 g kyllingeinterfileter
- 2 rosmarinkviste
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olie
- Salt
- Peber
Hak rosmarin og hvidløg fint. Lad være at presse hvidløget, da det giver en for stærk smag. Kom rosmarin, hvidløg i en frysepose, sammen med olie, salt og peber. Ryst det lidt sammen. Derefter kommes inderfileterne i posen og marinaden fordeles godt rundt. Sluk posen helt til og lad kyllingen trække i køleskabet min. 1 time for tilberedning.
Steg fileterne på en varm pande i ca. 3-4 min, til de er gennemstegte.
Skriv en kommentar