"Virkelig godt alternativ til den traditionelle fede kartoffelsalat. Marinaden tager kartoflerne til et helt nyt stadie og sammen med den indbagte mørbrad er det lækker og let sommermad. Så lad de danske kartofler ankomme."
SalsaVerde marinerede kartofler
4-5 pers.
- ½ dl smuttede mandler
- ½ hakket rødløg
- 1 finthakket hvidløg
- ½ dl hakket grønne oliven
- ½ dl kapers
- 2-3 spsk friskhakket persille
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- Salt
- Peber
- Revet citronskal
Rist mandlerne på en tør pande og lad dem afkøle. Rør de hakkede rødløg, hvidløg, oliven, kapers, persille, citronsaft og olivenolie sammen. Hak mandlerne groft og tilsæt dem. Smag til med salt, peber og citronskal
- 1 kg små nye kartofler
- 1 portion SalsaVerde
- ½ dl olivenolie
- ¼ dl hvidvinseddike
- Salt
- Peber
- 1 potte brøndkarse
- ½ rødløg i tynde skiver
- evt. kapersbær med stilk
Skrub de nye kartofler fri for jord og kog dem med skræl i 7-8 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe under låg i 5 min. Kom dem i en anden skål og lad dem afkøle inden brug.
Når de er afkølede deles de i halve. SalsaVerden kommes over og blandes godt med kartoflerne.
Pisk olivenolie, eddike, salt og peber sammen til en dressing og hæld det over kartoflerne.
Kom det i køleskabet og lad kartoflerne trække gerne et par timer inden servering.
Tag kartfolerne ud 30 min før servering så de ikke er helt kolde.
Kom dem i en skål eller stort fad og pynt med brøndkarse, rødløg og kapersbær.
Skriv en kommentar