• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Tærter

    Grahamstærte med kartoffel, porrer og bacon

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

     

    "Endnu en tærte, fordi jeg ikke kan lade være. Jeg har altid en rest af et eller andet i køleskabet. Denne gang var det kartofler, som gav et løft til den traditionelle bacon/porre tærte. For at spice dem lidt op, blev de skåret i skiver og vendt med en spsk grøn pesto inden de kom på panden.
    Den meget grove bund er et lækkert modspil til de krydrede kartofler, salte bacon, fede ost og friske porre."
    Grahamstærte med kartoffel, porre og bacon
    25 cm
    • 100 g grahamsmel
    • 100 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • 50 g olie
    • 50 g yoghurt 0,1%
    • ½ dl vand
    Det hele røres sammen og dejen kommes i en frysepose og trykkes flad. Kom den i køleskabet min. 30 min, så grovemelet får lov at trække væden.
    Smør en tærteform med rigtig smør - nej, olie virker ikke. Dejen trykkes ud i formen, da den er svær at rulle. Prik med en gaffel i hele bunden og forbag bunden i 20 min ved 200 grader.
    • 2 porrer i tynde skiver
    • 100 g bacon i tern
    • 100 g kogt kartoffel i skiver (gerne rest)
    • 50 g frisk parmesanost
    • 50 g revet mozzarella
    • 6 æg
    • 2 dl yoghurt 0,1%
    • Salt
    • Peber
    • Muskat
    Mens tærtedejen hviler i køleskabet laves fyldet. Kom kartoffelskiverne på en pande med olie og svits dem gyldne og let sprøde. Lad dem køle på en tallerken. Derefter ristes baconternene på panden indtil de er sprøde, kom dem på fedtsugende papir. Bacon hældes fra, lad en tsk fuld blive på panden. Kom porreskiverne på panden og svits dem ved svag varme. De skal ikke tage farve, men blive bløde og tilberedt. Krydr med salt og peber.
    Æg, yoghurt, salt, peber og muskat piskes sammen i en skål.
    På den forbagte bund fordeles kartoffelskiverne i et lag. Dernæst kommes porre og bacon på. Riv frisk parmesan ud over og drys med mozzarella. Æggemassen kommes ud over fyldet og med en gaffel stikkes der lidt i fyldet, så æggemassen fordeles helt ned til bunden.
    Kom tærten i ovnen ved 200 grader og bag den ca. 30, indtil den er gylden og fast.

     

     

     

    Mere sulten?

    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Gitte Børgesen

      august 13, 2013 at 8:51 pm

      Tærten ser virkelig lækker ud-jeg er interesseret i at høre, om tærten kan fryses?
      Hilsen Gitte

      Svar
      • Loui

        august 13, 2013 at 9:44 pm

        Det kan den sagtens :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen