• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Gumbo i den store sorte gryde

    Af Louise | 3 Comments

    Gumbo

    Gumbo her er fra Jamie Olivers kogebog "Jamies Amerika". Jeg har lavet en del om på den, da jeg ikke lå inde med helt samme ingredienser, fond og søde kartofler.

    Retten, der laves i en autentisk sort stegegryde, minder om en rigtig vinterret, men den er overraskende let og lækker som sommermad. Den er bestemt værd at give sig i kast med, hvis man ligesom jeg, har en svaghed for sammenkogte retter. Så den næste måned står den på rester, for portionen er voldsom!

    🍴 Opskrift

    Gumbo

    Gumbo

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid25 minutter minutter
    Tilb. tid1 time time
    Samlet tid1 time time 25 minutter minutter
    Antal: 6 pers.

    Ingredienser

    • 4 kyllingelår + 4 kyllingebryst med ben og skind
    • 2 tsk paprika
    • 2 tsk smoked paprika
    • 2 tsk stødt chili
    • 175 g chorizo
    • 200 g bacon i tern
    • 2 spsk neutral olie
    • 1 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 gul peberfrugt
    • 1 grøn peberfrugter
    • 4 stængler bladselleri
    • 1 kartoffel
    • 2 laurbærblade
    • 3 spsk hvedemel
    • 1 liter vand
    • 2 hønsebouillon-terninger
    • 3 spsk jævning + ½ dl vand
    • 1 spsk chiliflager
    • Salt/peber
    • Friskhakket persille
    • Forårsløg, fintsnittet
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Vend kyllingestykkerne med, paprika, smoked papirka og chili - gnub krydderierne godt ind i kyllingekødet.
    • Varm en stor gryde op. Kom bacon og chorizo i gryden og brun det ved høj varme 1-2 minutter. Kom de krydrede kyllingestykker i gryden og brun dem med ca. 5-7 minutter til det hele har fået farve.
    • Tag bacon, chorizo og kyllingestykker op af gryden og læg dem i et fad. Lad stegefedtet blive i gryden.
    • Pil løget og hvidløg. Skær løget i grove både og hak hvidløget fint. Skær peberfrugter og bladselleri i grove tern. Skræl kartoffel og skær den ligeledes i grove tern.
    • Kom lidt ekstra olie i gryden og tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, bladselleri og  kartoffel. Svits det ved høj varme et par minutter, mens der røres. Drys melet i under omrøring og bag det af i 2 minutter til det har fået lidt farve.
    • Kom bacon, chorizo og kyllingestykker tilbage i gryden. Hæld vand og bouillon ved. Tilsæt laurbærblade.
    • Kog det hele op og lad det så simre under låg i ca. 1 time til kyllingekødet begynder at falde af benene.
    • Tag kyllingestykkerne op af gumboen med en hulske. Træk skindet af stykkerne og pil kødet af benene. Kom kyllingekødet tilbage i gryden.
    • Jævn gumboen, hvis der ønskes en tykkere konsistens. Krydr med chiliflager og smag til med salt og peber.
    • Server gumboen med frisk persille og forårsløg på toppen. Server ris, mangochutney og majskolber som tilbehør.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    Gumbo

     

     

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lasse Pedersen

      marts 02, 2019 at 3:57 pm

      lækker men hvad er Jamacian Jerk?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 06, 2019 at 4:22 pm

        Hej Lasse,

        Hov, det er en fejl - det beklager jeg!

        Jamacian Jack er en krydderiblanding, som jeg tidligere har brugt i opskriften, men da den er ret svær at finde, så er den blevet erstattet med andre krydderier.

        Prøv den ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en fortsat god dag!

    2. Anonymous

      juni 24, 2010 at 2:31 pm

      den er værd at sætte gaflen i - jeg var prøvekanin

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen