Gumbo her er fra Jamie Olivers kogebog "Jamies Amerika". Jeg har lavet en del om på den, da jeg ikke lå inde med helt samme ingredienser, fond og søde kartofler.
Retten, der laves i en autentisk sort stegegryde, minder om en rigtig vinterret, men den er overraskende let og lækker som sommermad. Den er bestemt værd at give sig i kast med, hvis man ligesom jeg, har en svaghed for sammenkogte retter. Så den næste måned står den på rester, for portionen er voldsom!
Ingredienser
- 4 kyllingelår + 4 kyllingebryst med ben og skind
- 2 tsk paprika
- 2 tsk smoked paprika
- 2 tsk stødt chili
- 175 g chorizo
- 200 g bacon i tern
- 2 spsk neutral olie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugter
- 4 stængler bladselleri
- 1 kartoffel
- 2 laurbærblade
- 3 spsk hvedemel
- 1 liter vand
- 2 hønsebouillon-terninger
- 3 spsk jævning + ½ dl vand
- 1 spsk chiliflager
- Salt/peber
- Friskhakket persille
- Forårsløg, fintsnittet
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Vend kyllingestykkerne med, paprika, smoked papirka og chili - gnub krydderierne godt ind i kyllingekødet.
- Varm en stor gryde op. Kom bacon og chorizo i gryden og brun det ved høj varme 1-2 minutter. Kom de krydrede kyllingestykker i gryden og brun dem med ca. 5-7 minutter til det hele har fået farve.
- Tag bacon, chorizo og kyllingestykker op af gryden og læg dem i et fad. Lad stegefedtet blive i gryden.
- Pil løget og hvidløg. Skær løget i grove både og hak hvidløget fint. Skær peberfrugter og bladselleri i grove tern. Skræl kartoffel og skær den ligeledes i grove tern.
- Kom lidt ekstra olie i gryden og tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, bladselleri og kartoffel. Svits det ved høj varme et par minutter, mens der røres. Drys melet i under omrøring og bag det af i 2 minutter til det har fået lidt farve.
- Kom bacon, chorizo og kyllingestykker tilbage i gryden. Hæld vand og bouillon ved. Tilsæt laurbærblade.
- Kog det hele op og lad det så simre under låg i ca. 1 time til kyllingekødet begynder at falde af benene.
- Tag kyllingestykkerne op af gumboen med en hulske. Træk skindet af stykkerne og pil kødet af benene. Kom kyllingekødet tilbage i gryden.
- Jævn gumboen, hvis der ønskes en tykkere konsistens. Krydr med chiliflager og smag til med salt og peber.
- Server gumboen med frisk persille og forårsløg på toppen. Server ris, mangochutney og majskolber som tilbehør.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Lasse Pedersen
lækker men hvad er Jamacian Jerk?
Louiogbearnaisen
Hej Lasse,
Hov, det er en fejl - det beklager jeg!
Jamacian Jack er en krydderiblanding, som jeg tidligere har brugt i opskriften, men da den er ret svær at finde, så er den blevet erstattet med andre krydderier.
Prøv den ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en fortsat god dag!
Anonymous
den er værd at sætte gaflen i - jeg var prøvekanin