Kartoffelpizza med pesto, gedeost og laks
4 pers.
-
10 g gær
-
2,5 dl koldt vand
-
1 tsk sukker
-
1 tsk alt
-
1 spsk olivenolie
-
3 dl fin hvedemel tipo 00
-
1 dl hvid hvedemel
Rør gæren ud i vandet og kom de andre indgredienser i. Ælt dejen godt sammen indtil den er smidig og glat. det tager tid. Kom den tilbage i skålen og drys med lidt durummel over. Dæk skålen til og lad den hæve lunt i ca. 2 timer.
-
500 g nye kartofler
-
1 bundt frisk basilikum
-
2 spsk parmasanost
-
2 fed hvidløg
-
½ dl olivenolie
-
Salt
-
Peber
-
100 g gedeost
-
50 g parmesanost
-
2-3 skiver graved laks
-
Frisk basilikum
Skyl de nye kartofler og skær dem i 5 mm tykke skiver. Blancher dem i let saltet vand indtil de lige er møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre.
Imens laves pestoen. Kom basilikum, hvidløg, parmesanost, olivenolie, salt, peber og citronsaft i en skål og blend det sammen til en tyk masse. Kom pestoen over i gryden med kartofler og vend det hele godt rundt, så alle kartofler er dækket i pesto.
Pizzadejen rulles ud og der kommes godt med durummel under bunden. Læg kartoffelskiver i et pænt fordelt lag over dejen. Derefter kommes gedeosten, skåret i skiver over og afslutningsvis friskrevet parmesanost.
Kom pizzen i midt i ovnen og bag den i 10 min ved 250 grader.
Den tages ud og kommes på en rist, så den forbliver sprød. Laksen rives i stimler og fordeles over pizzaen. Lige inden servering drysses med friskplukkede basilikumblade.
Skriv en kommentar