Kebab med kylling, lam eller oksekød er noget af den bedste spise - specielt når det er en hjemmelavet kebab.
Lige siden bette bror var på besøg for første gang, har kebabben været et must til aftensmad. Det startede egentlig med et simpelt menukort i postkassen fra den lokale grill med speciale i kebab. Men der kunne jeg ikke snydes hen, lige meget hvor meget bette bror prøvede. I stedet tog vi i netto, fyldte kurven med alt godt til kebab og gik hjem og tømte krydderiskabet.
Lige siden bette bror var på besøg for første gang, har kebabben været et must til aftensmad. Det startede egentlig med et simpelt menukort i postkassen fra den lokale grill med speciale i kebab. Men der kunne jeg ikke snydes hen, lige meget hvor meget bette bror prøvede. I stedet tog vi i netto, fyldte kurven med alt godt til kebab og gik hjem og tømte krydderiskabet.
Siden hen er det blevet til mange kebabs, både med kylling, lam og oksekød. Jeg rører og blander - bette bror smager. Det er altid godt med en eksperts mening, indtil man rammer den perfekte kombination.
Mængderne nedenunder er derfor lidt på gefühl, da en præcis mængdeangivelse ikke har været mulig. Det kommer an på om der bruges oksekød, lam eller kylling, krydderiernes alder og bette bror mening den dag.
At lave kebab selv er mere end nemt og jeg vil virkelig anbefale, at købe de rigtige tyrkiske fladbrød. Vi brugte wraps her, men fladbrød/durumbrød og kebab hænger altså sammen og giver den helt rigtige smag.
Ingredienser
- 300 g kyllingeinderfileter
- 1 spsk olie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk stødt chili
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk spidskommen
- 1 spsk chilisauce
- 2-3 dråber tabasco
- Salt
- Peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Varm en pande godt op og kom olie på. Kom de tørre krydderier på panden og brænd dem godt af, inden kyllingefileterne tilsættes. Når kyllingen er brunet af, kommes chilisauce og tabasco på og der skrues ned til jævn varme. Lad fileterne stege 3-5 min indtil de er gennemstegte.
- Server med store durumbrød, der kan købes i etniske special butikker eller delikatesser eller almindelige wraps. Masser af fintsnittet salat, tomat, agurk og favorit grønsager og slut af med hvidløgsdressing.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Loui
Hej Claus
Tusinde tak, er altid rart med god respons :)
Uh, dressing er altid noget jeg laver lidt på gefühl, så på stående fod kan jeg ikke lige skrive den. Men skal have den in mente næste gang; så smider jeg den op :)
Mange hilsner Louise
claus albertsen
hej med dig fantastisk side du har her, sad lige og kiggede en opskrift på kylling kebab, jeg kunne vel ikke få opskriften på den hvidløgs dressing som du laver.
på for hånd tak
claus