"For nogle uger siden fik jeg endelig mine uundværlige krydderurter i potter udenfor. Persillen gror som ukrudt!
Så den traditionelle dild i laksetærter blev med fordel udskiftet med persille, hvilket gav tærten masser af smag.
Server med en let salat, syrlig dressing og kold hvidvin - lækker sommermad.
....og imens gror persillen lystigt videre og giver mig hovedbrud."
Laksetærte med spinat og persille
25 cm
- 1 stk grov tærtebund
- 2 stk laks
- 300 g frisk spinat
- 1 stor håndfuld persille
- 4 æg
- 2 dl cremefraiche 18%
- Salt
- Peber
- Muskat
- Citronsaft
Forbag den grove tærtebund i 20 min ved 180 grader. Imens skæres laksen i tern og persillen hakkes. Spinaten blancheres i kogende vand og kommes over i en si og dryppes godt af. Krydr med salt, peber og muskat.
Tærtebunden tages ud og over bunden fordeles den godt afdryppede spinat.
Dernæst kommes laksestykkerne i et jævnt lag ud over og der dryssses med persillen og dryppes med citronsaft.
Æg, cremefraiche, salt, peber, muskat piskes sammen til en masse og hældes udover tærtefyldet.
Kom tærten tilbage i ovnen og bag den ca. 30 min ved 180 grader, indtil den er fast og gylden.
Læg evt. et stykke folie over tærten til sidst, så persillen ikke bliver brændt.
Skriv en kommentar