Kage er normalt ikke noget jeg spiser meget af, da jeg sværger til det syrlige.
Dog elsker jeg at bage og bruger en enhver lejlighed til at prøve kageopskrifter af til andre.
De her kakaosnitter er blevet bagt utallige gange af mor. Så nu var det vist tid til jeg lige fik fingre i dem. De er super hurtige og går rent hjem hver gang.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Jeg havde lidt friske hindbær tilovers, så de blev most og afprøvet på et af hjørnerne, for det syrlige kan jeg ikke slippe.
Og det var bestemt ikke sidste gang.
Så hvis man er til det syrlige og bitre, sammen med det søde, så udskift marmelade med mosede hindbær og kom en 70% chokolade rundt om kanten - det er himmelsk.
🍴 Opskrift
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 75 g blødt smør
- 105 g sukker
- 180 g mel
- 5-6 spsk hindbærmarmelade
- 3 æggehvider
- 180 sukker
- 95 g kokos
- 2 spsk kakao
- 200 g mørk chokolade , 60%
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Rør æggeblommer, sukker og mel sammen og kom det bløde smør i.
- Bland det hele godt sammen med fingrene, indtil dejen er ensartet.
- Først ser det håbløst ud, men det skal bare varmes af fingrene og presses godt sammen.
- Fór en lille bradepande med bagepapir og rul dejen ud i den i ca. 0,5 mm tykkelse.
- Smør hindbærmarmelade ud over bunden i et godt lag, så det dækker.
- Æggehvider og sukker piskes sammen til en tyk masse. Derefter kommes kokos og kakao i massen og det hele vendes godt rundt. Massen smøres ud over marmeladebunden.
- Bages ved 175 grader, midt i ovnen, i ca. 30 min.
- Tag kagen ud og lad den hvile 10 min i formen inden den forsigtig løtes over og køler af på en bagerist - stadig med bagepapir under sig.
- Når kagen er afkølet skæres den ud i passende firkanter, hellere for små end for store.
- ⅔ del af chokolade smeltes over et vandbad. Når det er smeltet tages gryden af varmen og den sidste ⅓ chokolade blandes i og smeltes.
- Kakaosnitterne tages forsigtig med tommel og pegefinger og dyppes i chokoladen, så alle 4 sider dækkes. Lad dem tørre på et stykke bagepapir.
- Serveres når chokoladen er størknet.
Noter
Hindbærmarmelade kan udskiftes med anden marmelade
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar