Skøn nutellakage, som er perfekt som dessertkage med chokoladeganache og en kugle is. Find opskrift på lækker kage med nutella og chokolade her.
Når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas i skabet.
Du ved, det er derinde..
Well. Så er det den her kammerat af en nutellakage, som du springer på.
35 minutter og du har årets nemmeste [insæt selv..]-kage.
Det kunne være:
- Noo-det-er-min-kage-dag-i-morgen-og-klokken-er-22.18-kage
- Jeg-burde-også-spiffe-de-3-liter-cartedor-is-som-var-på-tilbud-op-til-gæsterne-med-en dessertkage-kage
- Det-regner-og-det-er-jo-også-onsdag-kage
Du fortsætter bare ;-)
Derfor skal du bage nutellakage
Nutellakagen er nem og dur til det meste.
Halv skærekage, halv brownie.
Men uden, den er 'hrøøh'-tør.. - eller hænger fast i tænderne!
Det betyder, at planlægger du en valentinsfejring, så er det altså den her kage med nutella, som er det helt sikre date-valg. Og med et scoop is og rigelig chokoladeganache, så er scoringen hjemme.
Eller går det helt galt, så kan du jo trøstespise den ¾ del bradepande efterfølgende.
Ej, du får fuld garanti her fra.
En dessert med nutellakage, is og chokoladesauce klarer score-opgaven.
Ama'r halshug.
Det allerbedste?
Om du går med score-middag eller disker op med nutellakage til gæsterne i weekenden..
Med sådan en portionsanretning er der rigeligt med kanter og rester af der, hvor du lige (med fuldt overlæg) fik skåret skævt i kagen, som du kan happe som natmad.
Eller bare mens, du anretter ;-)
Yup.
Du kan godt mærke det, ikke?
Den lokker!
Inden du drøner ud og gennemsøger skabe og skuffer for Nutella, så drøner vi lige over 101'eren til opskrift på nutellakage.
Ofte stillede spørgsmål til nutellakage
Niks, æggehviderne står for luftigheden i kagen her.
Well, den vil rigtig gerne skille, så vil du være på den sikre side, så nap chokoladen med lidt lavere kakaoprocent.
up! Brug mindre piskefløde, så får du en tykkere ganache, som kan smøres på toppen.
Nej, bag i stedet to nutellakager.
Nope - afsted efter et glas :)
Ja da, uden problemer.
Hvilken is skal du servere til?
Den bedste is til planen? Jeg gik med en klassisk chokoladeis. Men en kaffeis eller frisk is med bær eller frugt, vil også være et kæmpe hit.
Flere opskrifter med nutella
Nutellakage
DET SKAL DU BRUGE
- 1 bageform i metal (her 25x30 cm)
Ingredienser
Nutellakage
- 175 g smør
- 150 g chokolade, ca. 56%
- 200 g nutella
- 100 g sukker
- 50 g brun farin
- 6 æg, delt i blommer og hvider
- 100 g hvedemel
- ½ tsk salt
Chokoladeganache
- 200 g chokolade
- 200 g piskefløde
Sådan gør du
Nutellakage
- Kom smør, chokolade, nutella, sukker og farin i en lille gryde og smelt ved svag varme.
- Tag gryden af varme og pisk æggeblommerne i et af gangen.
- Kom chokolademassen over i en skål og rør hvedemel og salt i.
- Pisk æggehviderne stive.
- Vend æggehviderne i chokoladedejen over 3 gange.
- Kom dejen i en form (her 25x30 cm) beklædt med bagepapir. Alternativt så brug en 24 cm smurt springform.
- Kom kagen i ovnen og bag den ved 180° (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter. Den skal være fast, men stadig en smule blød i midten.
- Lad kagen køle helt af.
Chokoladeganache (valgfri)
- Smelt chokolade over vandbad (eller den uartige; i mikroovnen).
- Kom fløden i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet.
- Hæld, mens du rører, fløden i den smeltede chokolade.
- Bliv ved at røre i til chokoladen bliver helt blank.
- Server nutellakagen med chokoladeganache og is.
Noter
Madfotografering og foodstyling
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder
Billede med dessertkage med is:
- Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/8.0
- Lys: Speedlight + 150 cm softbox
- Teknik: Med flash er det mulighed for at bruge en hurtig lukketid, samtidig med at få nok lys ind i billedet, så bevægelsen bliver frosset fremfor fanget.
Billede med nutellakage med salt:
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/3.5
- Lys: Speedlight + 95 cm softbox med ét lag diffuser.
- Teknik: Lille lyskilde og ca. 1,5 m afstand til motiv for hårdere og længere skygger.
malene
To sekunder efter at kagen var kommet i ovnen, slog det mig, at det i grunden var sært ,at der ikke skulle sukker i kagen.
Jeg kan se, at det godt nok står på ingredienslisten, men ikke i arbejdsbeskrivelsen så vidt jeg kan se.
Det kunne sagtens fikses, kagen kom hurtigt ud igen og fik blandet en æggesnaps i dejen, tænkte bare at det var lidt nemmere hvis der stod noget om sukkeret i opskriften :)
Tak for gode opskrifter
Louiogbearnaisen
Pyh ha...godt du fik det fikset for jeg har glemt at skrive det i arbejdsbeskrivelsen 🤦♀️
Den er dog opdateret nu.
Håber kagen blev god - del gerne resultatet med os :-)
Hannah
Hej, Tak for super mange lækre opskrifter. Det kan være mig der bare har overset det, men tror ikke du nævner hvor farin og sukker skal i opskriften din. Tak for lækker kage!
Louiogbearnaisen
Hej Hannah,
Gud ja, det har du da fuldstændig ret i - det beklager jeg virkelig 🙈 🤦♀️
Opskriften er nu opdateret.
God bagelyst!