Først og fremmest, så håber jeg, du hænger i og passer godt på dig selv og andre i den her tid.
Herhjemme, der er lidt hys’ tilstande.
Med en diabetes type 1 på 24. år, fylder det hele for tiden en del.
Der er fuld karantæne - helt alene. Kæresten er flyttet hjemmefra på ubestemt tid.
Okay, den sorte slyngel, Eddie, er med på holdet herhjemme og vi praktiserer gåture på obskure tidspunkter, hvor vi som en Ninja er ...swussh, væk når det rasler i hækkene og en cykellygte glimter i det fjerne.
Og sådan er det.
Vi er ikke de eneste.
Alle kniber balderne sammen den næste tid.
Ligeledes gør jeg - helt stramt.
For det er bestemt heller ikke “business as usual” og den har da været oppe at vende igen og igen; Hvordan arbejder man med den hårfine balance, som er der lige nu, samtidig med man passer på sin egen lille selvstændige business og team?
Den er svær.
Intet er lige så vigtigt, som det som sker nu i verden.
Men vi prøver at fortsætte så normalt, som det er muligt lige nu - med mad, opskrifter og guides.
Så.
I dag er det Lyonsnitter.
Eller, lad os bare sige det, som det er; En hip hindbærsnitte.
Jeg fik dem første gang ved en lille bager for år tilbage, men al æren går til La Glace, som er det oprindelig ophavssted for dem.
Siden har snitterne luret i baghovedet, for det er en ret god kombi:
Sprød mørdejsbund, marmelade, sej makronmasse og knasende nødder.
De kan noget.
Giv dem et skud. Der er lidt fedteri med sprøjtepose og flere ture i ovnen, men Lyonsnitter er det hele værd.
GRATIS KAGEGUIDE:
Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang
De fancy hindbærsnitter her, blev bagt lige før virussen ramte, så kæresten nåede lige at være inde over.
Der var nemlig kæmpe tvivl!
Mig: "Hvor mange stykker tror, du der er til i en sådan en plade?"
Manden: "2..?"
Så, Mængde..
Det kommer helt an på, hvordan du skærer snitterne ud og til hvem ;-)
Og hey.
Du vil opleve, at din makronmasse er lidt tykkere end min.
Planen var en ekstra test 3. test af snitterne her, men så ramte virussen og sådan en bradepande er alligevel lige i overkanten og spild når der bare er mig, selvom de nu er gode.
Så de sidste små justeringer til makronmassen har du fået i opskriften, så den flyder knap så meget ud, som på mine her.
Selvom det nu ikke gør noget for smagen :-)
Lyonsnitter 101
- Du er ikke vild med hindbær? I hear you! Hindbærmarmeladen kan snildt udskiftes. Rabarber, brombær, solbær, stikkelsbær, appelsin.. du napper bare din favorit.
- Din marmelade er ret sød? Tilsæt lidt citronsaft til den, så du ikke ender med sød-sød kage, du ved.
- Yrk, marmeladeglasset er spækket med hele bær? Frem med stavblenderen - de bær er topbøvlede i en sprøjtepose.
- Kan de fryses? Well, ja og nej. Det bliver ikke helt det samme, som en nybagt snitte.
- Du har ingen tyl? Ingen problem, klip et lille hul i posen i stedet.
- Min makronmasse er lidt tykkere end din? Så er alt, som det skal være. Jeg synes min blev lige tynd nok, så jeg har justeret lidt i opskriften, så den flyder knap så meget ud.
Ingredienser
Bund
- 100 g flormelis
- 350 g hvedemel
- 250 g smør, koldt, skåret i tern
- 1 æggeblomme
Makronmasse
- 100 g marcipan, groftrevet
- 200 g sukker
- 1 æggehvide
Fyld
- 250 g hindbærmarmelade
Top
- 30 g hasselnødder, grofthakkede
Sådan gør du
Bund
- Bland mel og flormelis sammen i en skål.
- Smuldr det sammen med smør.
- Saml dejen med æggeblommen. Dejen skal ikke æltes, bare lige samles.
- Pak dejen ind i madfilm og læg den på køl i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud til en firkant på ca. 1 cm og læg den på en bageplade med bagepapir.
- Bag den ved 180° (alm. ovn) i ca. 12 minutter. Den skal være lidt bagt, men ikke tage for meget farve.
Makronmasse
- Bland marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt æggehvide og pisk til en tyk masse. Bruger du et meget stort æg, så hold lidt af æggehviden tilbage - massen må gerne være lidt tyk.
- Fyld makronmassen på en sprøjtepose med en smal tyl (eller klip i lille hul i posen, hvis du ikke har en tyl).
- Fyld ligeledes marmeladen på en sprøjtepose med en smal tyl (eller klip i lille hul i posen, hvis du ikke har en tyl).
- Sprøjt makronmassen ud i skrå baner på hele bunden. Sprøjt her efter marmeladen ud mellem banerne af makronmassen.
- Drys med hakkede hasselnødder.
- Bag ved 180° (alm. ovn) i ca. 14-17 minutter til makronmassen har fået farve og bunden er sprød.
- Lad kagen køle på pladen - pas på, hvis du flytter den fra pladen, mens den er varm.
- Skær kagestykket ud til passende stykker - enten i tynde snitter eller i firkantede stykker.
- Opbevar i lufttæt beholder.
Linda
Skal mørdejen ikke være tyndere end 1 cm?
Louiogbearnaisen
Hej Lina,
Nej, det skal den ikke :-)
Prøv det ad og fortæl os om resultatet!
God bagelyst!
carsten olsen
hej
alm. ovn hvad vil det sige er det med luft eller ikke luft
glæder mig til at prøve dem
Louiogbearnaisen
Hej Carsten,
Det er uden luft :-)
God bagelyst!
Lene
Alle gode tanker herfra, er glad for at høre, at du passer på dig selv!
Louiogbearnaisen
Tak Lene 🙏🏻
Håber også du passer godt på dig selv i disse svære tider.
Hav en dejlig dag.