• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Barer og snitter

    Lyonsnitter - hindbærsnitter med makronmasse

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lyonsnitter
    Sus til opskrift Print opskrift

    Først og fremmest, så håber jeg, du hænger i og passer godt på dig selv og andre i den her tid.

    Herhjemme, der er lidt hys’ tilstande.

    Med en diabetes type 1 på 24. år, fylder det hele for tiden en del.

    Der er fuld karantæne - helt alene. Kæresten er flyttet hjemmefra på ubestemt tid.

    Okay, den sorte slyngel, Eddie, er med på holdet herhjemme og vi praktiserer gåture på obskure tidspunkter, hvor vi som en Ninja er ...swussh, væk når det rasler i hækkene og en cykellygte glimter i det fjerne.

    Og sådan er det.

    Vi er ikke de eneste.

    Alle kniber balderne sammen den næste tid.

    Ligeledes gør jeg - helt stramt.

    For det er bestemt heller ikke “business as usual” og den har da været oppe at vende igen og igen; Hvordan arbejder man med den hårfine balance, som er der lige nu, samtidig med man passer på sin egen lille selvstændige business og team?

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Den er svær.

    Intet er lige så vigtigt, som det som sker nu i verden.

    Men vi prøver at fortsætte så normalt, som det er muligt lige nu - med mad, opskrifter og guides.

    Så.

    I dag er det Lyonsnitter.

    Eller, lad os bare sige det, som det er; En hip hindbærsnitte.

    Jeg fik dem første gang ved en lille bager for år tilbage, men al æren går til La Glace, som er det oprindelig ophavssted for dem.

    Siden har snitterne luret i baghovedet, for det er en ret god kombi:

    Sprød mørdejsbund, marmelade, sej makronmasse og knasende nødder.

    De kan noget.

    Giv dem et skud. Der er lidt fedteri med sprøjtepose og flere ture i ovnen, men Lyonsnitter er det hele værd.

    GRATIS KAGEGUIDE:
    Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang

    KLIK OG FÅ KAGEGUIDEN NU →

    De fancy hindbærsnitter her, blev bagt lige før virussen ramte, så kæresten nåede lige at være inde over.

    Der var nemlig kæmpe tvivl!

    Mig: "Hvor mange stykker tror, du der er til i en sådan en plade?"

    Manden: "2..?"

    Så, Mængde..

    Det kommer helt an på, hvordan du skærer snitterne ud og til hvem ;-)

    Og hey.

    Du vil opleve, at din makronmasse er lidt tykkere end min.

    Planen var en ekstra test 3. test af snitterne her, men så ramte virussen og sådan en bradepande er alligevel lige i overkanten og spild når der bare er mig, selvom de nu er gode.

    Så de sidste små justeringer til makronmassen har du fået i opskriften, så den flyder knap så meget ud, som på mine her.

    Selvom det nu ikke gør noget for smagen :-)

    Lyonsnitter 101

    • Du er ikke vild med hindbær? I hear you! Hindbærmarmeladen kan snildt udskiftes. Rabarber, brombær, solbær, stikkelsbær, appelsin.. du napper bare din favorit.
    • Din marmelade er ret sød? Tilsæt lidt citronsaft til den, så du ikke ender med sød-sød kage, du ved.
    • Yrk, marmeladeglasset er spækket med hele bær? Frem med stavblenderen - de bær er topbøvlede i en sprøjtepose.
    • Kan de fryses? Well, ja og nej. Det bliver ikke helt det samme, som en nybagt snitte.
    • Du har ingen tyl? Ingen problem, klip et lille hul i posen i stedet.
    • Min makronmasse er lidt tykkere end din? Så er alt, som det skal være. Jeg synes min blev lige tynd nok, så jeg har justeret lidt i opskriften, så den flyder knap så meget ud.
    Lyonsnitter - opskrift på hindbærsnitte med makronmasse

    Lyonsnitter

    Lyonsnitter
    Print Email Pin
    Forb. tid30 minutter minutter
    Tilb. tid29 minutter minutter
    Hviletid30 minutter minutter
    Samlet tid1 time time 29 minutter minutter
    Antal: 1 bageplade
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Bund

    • 100 g flormelis
    • 350 g hvedemel
    • 250 g smør, koldt, skåret i tern
    • 1 æggeblomme

    Makronmasse

    • 100 g marcipan, groftrevet
    • 200 g sukker
    • 1 æggehvide

    Fyld

    • 250 g hindbærmarmelade

    Top

    • 30 g hasselnødder, grofthakkede
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bund

    • Bland mel og flormelis sammen i en skål.
    • Smuldr det sammen med smør.
    • Saml dejen med æggeblommen. Dejen skal ikke æltes, bare lige samles.
    • Pak dejen ind i madfilm og læg den på køl i ca. 30 minutter.
    • Rul dejen ud til en firkant på ca. 1 cm og læg den på en bageplade med bagepapir.
    • Bag den ved 180° (alm. ovn) i ca. 12 minutter. Den skal være lidt bagt, men ikke tage for meget farve.

    Makronmasse

    • Bland marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt æggehvide og pisk til en tyk masse. Bruger du et meget stort æg, så hold lidt af æggehviden tilbage - massen må gerne være lidt tyk.
    • Fyld makronmassen på en sprøjtepose med en smal tyl (eller klip i lille hul i posen, hvis du ikke har en tyl).
    • Fyld ligeledes marmeladen på en sprøjtepose med en smal tyl (eller klip i lille hul i posen, hvis du ikke har en tyl).
    • Sprøjt makronmassen ud i skrå baner på hele bunden. Sprøjt her efter marmeladen ud mellem banerne af makronmassen.
    • Drys med hakkede hasselnødder.
    • Bag ved 180° (alm. ovn) i ca. 14-17 minutter til makronmassen har fået farve og bunden er sprød.
    • Lad kagen køle på pladen - pas på, hvis du flytter den fra pladen, mens den er varm.
    • Skær kagestykket ud til passende stykker - enten i tynde snitter eller i firkantede stykker.
    • Opbevar i lufttæt beholder.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Nutellakage - opskrift på kage med nutella og chokolade
      Nutellakage
    • Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade
      Nøddebar med chokolade
    • Kage med havregryn og chokolade
      Havregrynsbarer med chokolade
    • congo bar - brownie cookies
      Brookies

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Linda

      marts 28, 2020 at 11:02 am

      Skal mørdejen ikke være tyndere end 1 cm?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 30, 2020 at 10:26 am

        Hej Lina,

        Nej, det skal den ikke :-)

        Prøv det ad og fortæl os om resultatet!

        God bagelyst!

      • carsten olsen

        april 02, 2020 at 8:05 am

        hej
        alm. ovn hvad vil det sige er det med luft eller ikke luft
        glæder mig til at prøve dem

      • Louiogbearnaisen

        april 02, 2020 at 1:11 pm

        Hej Carsten,

        Det er uden luft :-)

        God bagelyst!

    2. Lene

      marts 20, 2020 at 11:42 am

      Alle gode tanker herfra, er glad for at høre, at du passer på dig selv!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 23, 2020 at 12:44 pm

        Tak Lene 🙏🏻

        Håber også du passer godt på dig selv i disse svære tider.

        Hav en dejlig dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen