"En af mine favoritter til grillen er røgede ben. Ikke ølben eller spareribs, men de gode, saltede fra slagteren med masser af kød.
Når de begynder at syde på grillen og duften breder sig. Når de bliver godt grillet og ydersiden bliver sprød og mørk. Når man får endestykkerne og er fuldstændig fedtet ind i saften, så er det rigtig sommer for mig.
Vi fik hertil en coleslaw inspireret fra magasinet "spis bedre". Hvidkålen blev udskiftet med spidskål, da den er mere let. Fennikel giver en lækker smag i coleslawen og sammen med dressingen, jeg lavede en anelse mere syrlig og stræk end opskriften, er der fantastisk tilbehør til grillmaden.
Et godt stykke hvidløgsbrød og middagen er fuldendt."
Coleslaw med spidskål og fennikel
4-5 pers.
- ½ spidskål
- 2 gulerødder
- 1 fennikel
- 1 fed fithakket hvidløg
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- Peber
- 4 spsk eddike
- 1 dl yoghurt
- 3 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk citronsaft.
Snit spidskål, fennikel og gulerødder meget fint i tynde strimler.
Rør de øvrige ingredienser sammen til en dressing og smag den til efter behov.
Vend grønsagerne med dressingen og lad salaten trække i køleskbet, gerne et par timer inden servering.
-
2 rækker røgede ben fra slagteren
Skriv en kommentar