Spansk tortilla
2 pers.
- 3 spsk olivenolie
- 5 kartofler i tynde skiver
- 1 løg i tynde skiver
- 3-4 tsk paprika
- 2 tsk stødt chili
- Salt
- Peber
- 3 æg
- 4 spsk cremefraiche
- 1 håndfuld friskhakket oregano
Varm olien på en pande og kom de tyndskårne kartofler og løg på. Steg det hele ved middelhøj varme i ca. 7-8 min, indtil kartoflerne begynder at blive møre og få farve, men stadig har bid. Pas på løgene ikke bliver brune. Krydr med salt, peber, paprika og chili.
Æg, cremefraiche, salt og peber piskes sammen til en æggemasse og hældes udover fyldet i panden. Skru ned til jævn varme og skub jævnligt i æggemassen indtil den begynder at stivne. Drys med halvdelen af den friske oregano.
Når æggene er blevet næsten faste, vendes ved hjælp af den tallerken, omeletten rundt. Lad den stege 2 min på den anden side og drys den friske oregano over lige inden servering.
Serveres med stegte tomater, revet parmesan og sprødstegt chorizopølse eller serranoskinke.
Skriv en kommentar