"Det er efterår og endelig tid til varme, sammenkogte retter.
Alene hjemme i weekenden, og tid til ren afslapning, starinlys, regn og en snorkende kat på dynen. En af de weekender, der bare råber på Chiliconcarne i voldsomme mængder. Så der blev lavet en grydefuld og frosset ned til trænge tider.
Den overlevne rest søndag, blev eksperimenteret med og brugt i en tærte. Jg kom dejen nederst, men hvis man vil spare toppingen væk, så kom den øverst.
Lækker søndagsmad - der ogå blev til flere portioner i fryseren."
Grovtærte med ChiliConCarne
4 pers.
- 100 g hvedemel
- 70 hvid hvedemel/grahamsmel
- 30 g durummel
- 50 g olie
- 50 g youghurt
- 1 tsk salt
- ½ dl vand
Rør alle ingredienserne sammen og tryk dejen godt sammen. Lad den hvile 30 min på køl inden brug.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform og prik den med en gaffel. Forbages 20 min ved 180 grader.
- ¼ del portion Chiliconcarne
- 3 æg
- 2 dl cremefraiche 18%
- salt
- Peber
- 50 g revet ost
Kom chiliconcarnen på den forbagte bund og fordel den godt ud. Rør æg, cremefraiche, salt og peber sammen og hæld det over fyldet. Tilsidst drysses med den revne ost.
Tærten bages ca. 30-35 min ved 180 grader til den er fast og osten er gylden og sprød.
Serveres med en enkel grøn salat og godt brød til at suge saucen op.
Skriv en kommentar