• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Galette med squash og parmesan

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lækker galette i hjemmelavet tærtedej fyldt med squash og parmesan, som er perfekt som let aftensmad eller til frokost. Find opskrift på hjemmelavet galette her.

    Galette med squash og parmesan

    Galette med squash og parmesan

    Lækker galette i hjemmelavet mørdej fyldt med squash og parmesan, som er perfekt som let aftensmad eller til frokost.
    Print Email Pin
    Forb. tid20 minutter minutter
    Tilb. tid35 minutter minutter
    Samlet tid1 time time
    Antal: 4 personer
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Tærtedej

    • 350 g hvedemel
    • ½ tsk salt
    • 20 g parmesan, friskrevet
    • 175 g koldt smør, i tern
    • 1 æg
    • 4-6 spsk. koldt vand

    Fyld

    • 2 squash , ca. 300 g
    • 3 spsk. frisk basilikum
    • 200 g flødeost*
    • 1 dl cremefraiche 18%
    • 1 æg
    • 30 g parmesan, friskrevet
    • Salt/peber

    Pensling

    • 1 æg

    Topping

    • 50 g feta
    • ½ dl frisk basilikum
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Tærtedej

    • Bland hvedemel, parmesan og salt i en skål. Kom tern af koldt smør i dejen og smuldr det i med fingrene, til du har en grynet masse.
    • Tilsæt æg og saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget - tilsæt koldt vand undervejs til dejen er netop samlet.
    • Pak dejen ind i et stykke bagepapir eller madfilm og kom den i køleskabet i min. 30 minutter. Lav imens fyldet klar.

    Fyld

    • Skær eller brug et mandolinjern til at lave meget tynde skiver af squashene (3-4 mm). Hak basilikum groft.
    • Pisk ricotta, creme fraiche, æg, parmesan, salt og peber sammen i en skål.

    Galette

    • Tag tærtedejen ud og rul den ud på et stykke bagepapir til den har en diameter på ca. 35-40 cm. Læg den udrullede bund med bagepapir over på en bageplade.
    • Fordel oste-fyldet på midten af tærten, lad der være ca. 7 cm ud til kanten, så de kan bøjes op over fyldet.
    • Arbejd hurtig her, så fyldet ikke flyder for meget ud. Drys med frisk basilikum og fordel squashskiverne i et jævnt lag på toppen af fyldet.
    • Fold forsigtigt siderne af mørdejen op omkring fyldet og tryk dem lidt sammen.
    • Pisk æg sammen og pensl kanterne med æg
    • Sæt bagepladen med galetten ind i ovnen og bag ved 200 grader alm. ovn eller 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter, eller indtil fyldet er fast og tærtedejen gylden og bagt.
    • Tag galetten ud og lad den hvile 10 minutter. Smuldr feta på toppen og drys med friskhakket basilikum.

    Noter

    *kan udskiftes med ricotta
    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Galette opskrift

    Galette? I min verden, den lidt dovne (og geniale) franske tærte, hvor dejen bare klappes op omkring fyldet. Ingen baks med form, det er bare ind i ovnen og så er der rustik tærte, som altid er et hit, når grøntsagsskuffen skal tømmes.

    Og det skulle den her, den grøntsagsskuffe.

    For der var lidt for godt tilbud på squash og selvom starutten sagtens kan rives og fryses ned til en omgang lasagne eller kødsauce, så det var en perfekt anledning til en tærte.

    Okay, det er det ofte (jeg har endda lavet en hel tærtebog om det her).

    Så galette - ud med formen og ind med den rustikke sag.

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Og en mørdej! Jep, jeg er altid på min nemme, grove tærtedej uden smør, som du også finder i tærtebogen, men skal det være klassisk, så gør vi det fuldt ud. Næsten da - for der røg lige feta ..salatost på toppen, frem for gedeosten, som franskmændene nok havde valgt.

    Om du går med den ene eller anden ost; så er der en forårs/sommerbasker af en galette med squash.

    Ikke den du laver i 30 graders varme, for det er noget bøvl med den mørdej, som løber hen af køkkenbordet, men ruller vi på de 20-ish grader, så dur galette perfekt til både aftensmad og frokosten med.

    Galette dej

    Den hjemmelavede tærtedej er allerbedst - både den klassiske mørdej og den grove tærtedej, men skal det gå hurtig, så kan du også sagtens bruge en færdig tærtedej.

    Butterdej til galette? Jeg synes, den er for porøs til at holde fyldet, så den ville jeg undgå og i stedet bruge i en aspargestærte med butterdej.

    Fyld i galette

    Jeg snuppede squash og parmesan. Lidt parmaskinke havde heller ikke været dumt i tærten her. Men ellers så er de her favoritter i en galette.

    • Løg
    • Kartofler
    • Spinat
    • Tomater
    • Skinke/ost

    Løg skal lige have en tur på panden først og karamellisere og ligeledes skal kartoflerne koges, som havde det været en almindelig tærte. Og blander du de to i en galette, sammen med revet ost, så er efterårsudgaven af galette klaret.

    Galette med squash og parmesan

    FAQ

    Kan jeg lave tærtedejen grov?

    Jeps, udskift 75 g af hvedemel med groft mel fx. fuldkornshvedemel.

    Vil noget andet en flødeost kunne bruges?

    Ricotta smager fantastisk!

    Jeg er ikke vild med parmesan

    Så udelader du den bare og bruger lige din favoritost. Brug en fastost i mørdejen (eller udelad den), men i fyldet kan du sagtens bruge en blødere ost, som fx revet mozzarella.

    Jeg synes min galette bliver lidt for mørk på toppen?
    Bager din ovn meget hårdt. så læg et stykke stanniol på toppen af tærten halvvejs i bagningen.

    Mere sulten?

    • Pastafad med kødboller (alt-i-en)
    • Shepherds pie
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen