Velkommen til Louiogbearnaisen.dk 8.0 eller deromkring. En længe tiltrængt forårsrengørring og opdatering af bloggen skete i sidste uge, og som altid er det et større mareridt, hvor jeg holder vejret, dupper panden og gennemgår det ene lettere panikanfald efter det andet.
Efter 7 år er det ikke særlig kønt i maskinrummet..
Forresten så fandt jeg undervejs et tidligere design af louiogbearnaisen. Fra dengang, hvor blogge helst skulle være alt andet end hvide. Tjek det sprøde design ud her.
Yes og så gik jagten selvfølgelig ind efter de helt tidlige udgaver, hvor bloggen startede ud sort, med hvid og orange (super læselig..) skrift. Årh, det var tider ;)
Herefter skiftede designet faktisk til hvidt og nåhr ja, stadig orange.. Men der kom fancy fonts til blogspot.com (hvor jeg startede) og jeg hoppede cirka på hver og en. Ny font og logo hver uge! Men endte til sidst med Rock Salt, fonten, som stadig er louiogbearnaisens logo, den dag i dag.
Ork, der har været utallige udgaver af bloggen, desværre kunne Wayback Machine (internet arkiv, hvis du skulle have lyst til, at finde gamle sider) ikke hive dem frem.
Nok om de gode, gamle dage.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
I opdateringsprocessen nåede vi da også, at ligge bloggen helt ned.. Det som skulle gå ubemærket hen et par timer en sen fredagnat, endte i 52 timer uden liv. Til alle jer der kom forgæves efter en planlagt opskrift, beklager jeg mange gange.
Så.
Derfor har jeg hevet en ekstra godte frem i dag. En forårsgodte. Perfekt til let aftensmad, en nem frokost eller den manglende forret til konfirmationen. De her små tærter med tunmousse - arhmen, jeg siger dig, de er et hit!
Tunmousse, det lyder som en heftig omgang?
Well, jeg skal være den første til, at indrømme, at jeg er helt pjattet med en massiv tunmousse - især hvis den indeholder en pinlig mængde mayonnaise og cremefraiche. Den med mindst 18%.
Relateret: Fladbrød med tunsalat
Men selvom jeg går helt ind for selvforkælelse, så er det nu også rart med en lidt lettere udgave – især nu vi nærmer os sommermånederne, hvor den indre strandløve gerne vil luftes.
Eller okay, så der er plads til tre tærter og to gange af desserten, før maven giver op. Det er med at være strategisk, du ved.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Så tunmoussen er i lidt lettere version og jep, smager forrygende med de sprøde tærtebunde. En dusk dild eller en håndfuld salat on the side og så kører bussen.
Ingredienser
Bund
- 100 g groft knækbrød, knust
- 100 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 50 g rapsolie
- 75 g fromage frais
- 3 spsk vand
Tunmousse
- 2 dåser tun i vand
- 200 g ricotta
- 1 hårdkogt æg
- 3 spsk kapers
- 6 spsk citronsaft
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 dl frisk dild
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Bund
- Bland alle ingredienserne til tærtedejen sammen.
- Tilsæt vandet lidt af gangen, mens dejen samles.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i min. 30 minutter.
- Tag dejen ud og del den i 4 stykker. Tryk hvert stykke ud i en smurt portionstærteform (10 cm) med løs bund.
- Prik bundene med en gaffel og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde og gennembagte.
- Afkøl tærterne lidt på en bagerist før de forsigtigt vippes ud af formene.
- Afkøl tærtebundene helt.
Tunmousse
- Kom tun, æg og ricotta i en blender. Blend til den ønskede konsistens (grov/fin).
- Tilsæt kapers, citronsaft, cayennepeber, dild, salt og peber til moussen og kør det hele hurtigt sammen.
- Kom tunmoussen på køl i min. 30 minutter.
- Fordel tunmoussen i de forbagte tærtebunden og top med frisk dild.
- Server straks
Noter
Opskriften er fra min tærtebog: Tærter - morgen, middag, aften og indimellem
rikke Maaløe
Kan tærterne laves et par dage i forvejen, og hvordan mon de opbevares?
Loui&bearnaisen
Hej Rikke
Det kan de godt, men de vil ikke være 100% sprøde efter nogle dage. Du kan opbevare dem i en lufttæt beholder.
Mange hilsner
Louise
Heidi Christensen
Har jeg gjort noget forkert syntes at moussen er lidt tynd skal den være det
Loui&bearnaisen
Hej Heidi
Hmm, det ved jeg sørme ikke. Moussen skal ikke være fast, som hvis du laver den med husblas eller smør, men den skal heller ikke være løbende tynd.
Mange hilsner
Louise
Anne Katrine
Hvordan opbevares bundene til næste dag? De er helt kolde.
Louiogbearnaisen
Hej Anne Katrine,
Jeg ville nok komme i en lufttæt beholder, så de ikke mister deres sprødhed 😊
Lad os endelig høre om resultatet!
Lis
Hej. Prøvede opskriften i går- så lækkert😃dog synes jeg tærten blev lidt for tyk. Hvilken knækbrød brugte du? Og knuste du dem helt fint?
Mvh lis
Louiogbearnaisen
Hej Lis,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Ang. knækbrød, så har jeg lavet dem med en del forskellige varíanter af knækbrød. Både Rågi og Sport fra Wasa samt andre grove typer. Hvis du oplever, at de bliver lidt tykke, kan du bruge lidt mindre dej i hver form. Det kan også være, at knækbrødet har indeholdt noget mere hvedemel, som så får dejen til at hæve lidt mere. Jeg plejer at bruge en ret grov knækbrød.
Håber det kan hjælpe dig lidt på vej 😀
Kirsten
De ser bare så fine og lækre ud.
Kan man undlade kapers eller evt. udskifte dem med en anden smagsgiver.
Louiogbearnaisen
Hej Kirsten,
Ja, du kan sagtens bare undlade dem 😀
Hav en skøn dag!
Simone
Hej
Hvor længe før tror du man kan lave bundene? 🙂
Hilsen Simone
Louiogbearnaisen
Hej Simone,
Du kan sagtens lave dem dagen før - de holder sig stadig sprøde 🙂
God bagelyst!
Rebecca
Hej Louise
Tak for en virkelig skøn blog med de lækreste opskrifter. Tror du at tærterne kan fryses ned efter de er bagt? Så det "bare" lige er at tø dem op og putte fyldet i inden de serveres?
Louiogbearnaisen
Hej Rebecca,
Det kan de godt - giv dem gerne lige en tur i ovnen, inden fyldet kommes i, så de bliver helt sprøde igen :-)
Hav en forrygende dag!
Camilla Kirstine
Jeg elsker din blog og har jeg en råvare jeg ikke aner hvad jeg lige skal bruge til, plejer jeg at søge herinde på din fine blog for at få ideer.
Denne gang var det ricotta jeg skulle have lidt ideer til og jeg faldt pladask for disse fine tærter.
Men nu tænker jeg at jeg vil lave dem til mine weekendgæster og har i den forbindelse et spørgsmål til ricotta osten: kan den egentlig nedfryses uden at være tilberedt, så jeg kan tage den op igen når jeg laver tærterne næste gang?
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Tak for din kommentar og hvor er det dejligt at høre, at du er flittig bruger af bloggen :-)
Ang. dit spørgsmål om du kan fryse selve ricottaost, så har jeg aldrig selv prøvet det, og umiddelbart vil mit svar være nej - jeg vil mene, at det vil gå ud over konsistensen, hvis du fryser den.
Hav en rigtig dejlig dag!
Jimmi
Spændende opskrift :-)
Kunne man måske erstatte fromage frais med noget andet...?
Cheasy fraiche?
Louiogbearnaisen
Hej Jimmi,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, man kan sagtens erstatte fromage frais med Cheasy fraiche eller cremefraiche.
Skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål.
Hav en forrygende dag.
Karin Larsen
Hvad er ricotta? Har ikke hørt om det. Med venlig hilsen
Louiogbearnaisen
Hej Karin,
Ricotta ost er et italiensk mælkeprodukt, der kan købes i et hvert supermarked herhjemme.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål til opskriften.
Hav en dejlig dag.
Ida
Super lækre tærter :) Tak for opskriften
Marie
Lavede dem til konfirmation i weekenden. Fantastisk opskrift, de fik rigtig meget ros. Tak for en god opskrift!
Sisse
Hej Loui
Er vild med din blog! Du er altid min go-to person, når jeg mangler en god opskrift. Kan moussen og bundende laves dagen før?
Loui&bearnaisen
Hej Sisse
Årh, tusinde tak, det betyder meget :) Jep, det kan de godt - og så samles på dagen.