Tærte med fyld er altid et hit til aftensmad og den her tærte med bacon, fennikel og ost lavet med grov tærtebund er fyldt med smag og mæthed. Find opskrift på den gode tærte her:
Kender du det der med at have et favoritprodukt blandt fødevarebrands?
Du ved, Heniz vs. Beauvais på ketcupfronten.
Pålægschokolade.
Mayonnaise.
Der hvor du næææsten ikke kan overskue, hvis de ikke har det på hylderne og du er nødt til at vælge et alternativ.
For det smager bare ikke rigtig. Well, lige her er jeg ret rigid på havregrynsfronten. Til morgenmaden.
(Havregryn i alt andet - ligemeget.)
Men den der skål med mælk - der er kun én smag.
Og min bedre halvdel har himmelvendte øjne hver gang!
Nå, men..
For nogle måneder siden sad jeg i Jyllandspostens smagspanel; hummus, mælkealternativer og ...havregryn på smags-blindtest.
6 varianter havregryn.
Kæmpe debat om vinderen!
Min?
Efter 30 års morgenmad er smagsløgene tilvendte. Også i blindsmagning.
Der er kun én der dur.
Ota'en.
(I ringer bare, hvis I mangler en ambassadør ;-) )
Som sagt, havregryn i alt andet - der er jeg ret large.
De fleste dur og ligeledes gør de i tærten her:
For jep, vi er ude i en tærtebund med havrgryn, så der er fuld smæk på både mæthed og smag.
Det er ren comfort-food på lunkne novemberdage.
Bagte havregryn får den der skønne, nøddeagtige smag og sammen med både saltet bacon, søde løg, syrlig cremefraiche og skarphed fra vesterhavsosten, så der genial tærte.
Hiv en grøn salat ind og aftensmaden er klaret.
Madpakken med.
Men inden du napper havregrynen.. ota'en ud af skabet, så lad os lige suse over opskriften:
Guide til tærte med bacon og vesterhavsost
Jeps, du bruger bare en grov meltype (rugmel er ret lækkert heri) eller kører ren hvedemel i tærtebunden.
Well, den giver god smag, men du kan sagtens bruge en fedtfattig yoghurt.
En hytteost dur ret godt, hvis det skal være lidt lettere.
Jojo, den deler vandene - du kan fint bruge et løg ekstra eller 3 porrer.
Så vælger du bare din favoritost - om den er pakket med smag eller mere neutral.
Du udelader bare bacon, men skal det være helt vegansk skal du på Google efter en anden opskrift.
Yup. Du kan lave dejen på forhånd og bare have den liggende flere dage i køleskabet, hvis du har brug for det
Ja.
Flere nemme tærteopskrifter
- Tærte med skinke og porrer
- Tærte med laks, spinat og fennikel
- Kartoffeltærte med broccoli, bacon og ost
Opskriften er fra min tærte-bog
Tærte med bacon, fennikel og vesterhavsost
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g havregryn
- 100 g hvedemel
- ½ tsk salt
- ½ dl cremefraiche 9 eller 18%
- 2 spsk olie
- 2 spsk koldt vand
Tærtefyld
- 150 g bacon
- 1 løg, i tynd skiver
- 1 fennikel, i tynde skiver
- 1 tsk Timian
- 75 g vesterhavsost, revet
- 3 æg
- 1,5 dl cremefraiche 9 eller 18%
- 1,5 dl kaffefløde, eller mælk
- salt og peber
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål.
- Tilsæt vandet lidt af gangen og saml dejen.
- Pak dejen ind i husholdingsfilm eller en plastikpose og læg den i køleskabet i min. 30 minutter.
- Rul dejen ud og fordel den i en tærteform (22-24 cm). Prik bunden med en gaffel.
- Forbag bunden ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter.
Tærtefyld
- Steg baconen sprød på en pande og tag den af, men lad 1 spsk baconfedt blive på panden.
- Kom løg og fennikel på baconpanden og svist det 2 minutter.
- Skru ned til jævn varme og lad det stege mørt, men så det stadig har bid - ca 3-5 minutter. Krydr med timian, salt og peber.
- Pisk æg, cremefraiche, kaffefløde, salt og peber sammen i en skål.
- Fordel osten på den forbagte bund og kom dernæst bacon, løg og fennikel på. Hæld æggemassen udover fyldet.
- Bag tærten ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 30 minutter til den er gylden og fast.
- Lad den afkøle 10 minutter før servering.
VenterPaaVinBlog
Åh, alt med vesthavsost optimers. Apropros favoritter, vinder den og Gl. Knas altid hos mig, i deres kategori af oste.