• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Kåldolmere i savoykål

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Dolmere i savoykål
    Kåldolmere i savoykål

    Kåldolmere i savoykål

    Kåldolmere i savoykål
    Print Email Pin
    Antal: 2 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 300 g hakket kalv og flæsk
    • 1 tsk salt
    • 1 fed hvidløg
    • 1 æg
    • Peber
    • 2 spsk rasp
    • 1 tsk timian
    • 1 tsk rosmarin
    • 1 tsk basilikum
    • 1 tsk oregano
    • 1 tsk frisk persille
    • 6 blade savoykål + ½ savoykål af det resterende
    • 2 gulerødder
    • 1 låg
    • 1 dl hvidvin
    • 2,5 dl vand
    • 1 boullionterning
    • 2 tsk majsstivelse
    • Muskatnød
    • 100 g bacon i tern
    • 1 æble i tern
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom de 6 savoykålblade i kogende letsaltet vand i 3 min. Tag dem op og kom dem straks i iskoldt vand. Med et rent viskestykke duppes de tørre og stokken skæres fra.
    • Rør farsen med salt. Tilsæt hakket hvidløg, æg, rasp, peber og krydderurter og rør det hele godt sammen. Lad evt. farsen trække 30 min i køleskabet inden brug.
    • Fordel ca. 2 spsk fars på hver kålblad, afhængig af bladenes størrelse. Rul bladene sammen om farsen, som en pakke og læg dem med åbningen nedad. Brug evt. lidt bomuldssnor hvis pakkerne er ustyrlige.
    • Gulerødder og løg skæres i små tern og sauteres i lidt smør på en dyb pande eller gryde. De skal ikke tage farve, bare varmes igennem. Derefter tages de op og stilles til side.
    • Låg kåldolmerne i gryden og tilsæt hvidvin, vand og bouillonterning. Kom låg på gryden og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15 min.
    • Kom gulerødder og løg i gryden og lad det hele simre yderligere 10 min, indtil kåldolmerne er faste.
    • Dernæst tages dolmerne op og holdes varme under stanniol
    • Majsstivelse udrøres i lidt vand og saucen jævnes. Smag til med salt, peber og evt lidt citronsaft.
    • Resten af kålen snittes i fine strimler og koges 1 min- Hæld vandet fra og krydr kålen med salt, peber og muskat.
    • Baconen steges sprød på en pande og dryppes af på køkkenrulle.
    • På en tallerken anrettes en bund af saucen med urterne. Derefter kommes den balancerede kål ovenpå og så t par kåldolmere.
    • Der drysses med sprød bacon, friske æbletern og et drys persille.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen