• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Marcipangrisen til mandelgaven

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Opskrift på sød marcipangris, som er perfekt til mandelgave. Drop køb af marcipangris og lav den nemt selv med 3 ingredienser.
    Sus til opskrift Print opskrift
    Kæresten havde arrangeret julefrokost og lige pludelig var ansvaret for mandelgaven havnet ved mig dagen før dagen.
    Jeg er af den opfattelse af det eneste rigtige som mandelgave er en marcipangris. Men da sådanne dyr ikke er til at opstøve, anden de er halve og små, blev det istedet til en rulle marcipan.
    Marcipangrisen røg i kærestens mave og jeg er klar med en plan til julens mandelgave, med en ny udtænkt gris - for det er lidt hyggeligt at have lavet den selv.

    Marcipangris 101

    • Hvilken marcipan? Brug en god marcipan med højt indhold af mandler - så smager den bedst og især når den spises rå.
    • Kan der bruges anden farve? Ja, du kan sagtens bruge en anden form for madfarve, hvis du ikke har frugtfarve, Mad/kage-farve vil ofte også have en stærkere farve, så du får en endnu rødere hue.
    • Hvordan skal de opbevares? Kom den i lufttæt beholder, så den ikke udtørrer.
    • Hvor stor er den? Du kan lave den i lige den størrelse, som du vil. Her er den ret stor, men du kan sagtens lave den mindre.

    Marcipangris til mandelgaven

    Marcipangris til mandelgaven
    Print Email Pin
    Antal: 1 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 500 g rå marcipan af god kvalitet
    • Rød frugtfarve
    • Flormelis
    • Fingerfærdigheder
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Ælt den hårde marcipan blød med flormlis. Del den først i 4 portioner. Den ene æltes rød med frugtfarve. De andre holdes neutrale.
    • Lav grisen på den flade (fad, pap med staniol, bræt, tallerken osv.) som den skal gives væk på, da den er umulig at flytte efterfølgende.
    • Portion 1(kroppen) formes til et kræmmerhus, hvor den tykke ende gøres let rund - dette er bagenden på grisen. fortil trykkes spidsen på kræmmerhuset fladt.
    • Portion 2 (hoved) rulles til en kugle og trykkes fast på kroppen
    • Portion 3 (hue) formes ligesom kroppen til et kræmmerhus. Tryk bunden af kræmmerhuset/huen op, så der er plads til hovedet. Toppen på hatten rulles lidt længere og bøjes ned som snippen på huen.
    • Portion 4 (øvrige dele) Først rulles 4 lige store pølser, gør dem lidt tykkere i den ene ende. Dette er benene. Buk den tykke ende lidt op og tryk dem fast på kroppen af grisen. Den anden ende af benene, skæres et snit, så der dannes grisetæer.
    • En kugle rulles og trykkes flad til tryne. Med enden af en ske eller andet laves næsebor i trynen. Tryk den fast forest på hovedet.
    • En epillipse formes og trykkes flad. Skær den over på midten, så der dannes 2 ører. De sættes fast under hatten og bøjes let udad.
    • Tilsidst rulles en meget tynd pølse og den foldes sammen som en krølle til hale. Sættes på bagenden. Det er nemmest hvis den sidder helt tæt på grisen og ikke stritter, da den er skrøbelig og let falder af.
    • Afslut med en kugle på huen.

    Noter

    Grisen pakkes ind i cillofan og en stor rød sløjfe i toppen.
    Kan nemt holde sig nogle dage inden madeljagten.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Loui

      december 03, 2010 at 1:51 pm

      Tak :) det er ikke sådan når man er vanskelig og ikke kan stille sig tilfreds med det i butikkerne.

      Tak og ilm :)

      Louise

      Svar
    2. Det-lille-koekken

      december 03, 2010 at 10:29 am

      Sejt, du sådan selv lige laver en mandelgave !!
      Den er super fin !
      God fredag

      :-)

      Boegskov

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen