Opskrift på sød marcipangris, som er perfekt til mandelgave. Drop køb af marcipangris og lav den nemt selv med 3 ingredienser.
Kæresten havde arrangeret julefrokost og lige pludelig var ansvaret for mandelgaven havnet ved mig dagen før dagen.
Jeg er af den opfattelse af det eneste rigtige som mandelgave er en marcipangris. Men da sådanne dyr ikke er til at opstøve, anden de er halve og små, blev det istedet til en rulle marcipan.
Marcipangrisen røg i kærestens mave og jeg er klar med en plan til julens mandelgave, med en ny udtænkt gris - for det er lidt hyggeligt at have lavet den selv.
Marcipangris 101
- Hvilken marcipan? Brug en god marcipan med højt indhold af mandler - så smager den bedst og især når den spises rå.
- Kan der bruges anden farve? Ja, du kan sagtens bruge en anden form for madfarve, hvis du ikke har frugtfarve, Mad/kage-farve vil ofte også have en stærkere farve, så du får en endnu rødere hue.
- Hvordan skal de opbevares? Kom den i lufttæt beholder, så den ikke udtørrer.
- Hvor stor er den? Du kan lave den i lige den størrelse, som du vil. Her er den ret stor, men du kan sagtens lave den mindre.
Ingredienser
- 500 g rå marcipan af god kvalitet
- Rød frugtfarve
- Flormelis
- Fingerfærdigheder
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Ælt den hårde marcipan blød med flormlis. Del den først i 4 portioner. Den ene æltes rød med frugtfarve. De andre holdes neutrale.
- Lav grisen på den flade (fad, pap med staniol, bræt, tallerken osv.) som den skal gives væk på, da den er umulig at flytte efterfølgende.
- Portion 1(kroppen) formes til et kræmmerhus, hvor den tykke ende gøres let rund - dette er bagenden på grisen. fortil trykkes spidsen på kræmmerhuset fladt.
- Portion 2 (hoved) rulles til en kugle og trykkes fast på kroppen
- Portion 3 (hue) formes ligesom kroppen til et kræmmerhus. Tryk bunden af kræmmerhuset/huen op, så der er plads til hovedet. Toppen på hatten rulles lidt længere og bøjes ned som snippen på huen.
- Portion 4 (øvrige dele) Først rulles 4 lige store pølser, gør dem lidt tykkere i den ene ende. Dette er benene. Buk den tykke ende lidt op og tryk dem fast på kroppen af grisen. Den anden ende af benene, skæres et snit, så der dannes grisetæer.
- En kugle rulles og trykkes flad til tryne. Med enden af en ske eller andet laves næsebor i trynen. Tryk den fast forest på hovedet.
- En epillipse formes og trykkes flad. Skær den over på midten, så der dannes 2 ører. De sættes fast under hatten og bøjes let udad.
- Tilsidst rulles en meget tynd pølse og den foldes sammen som en krølle til hale. Sættes på bagenden. Det er nemmest hvis den sidder helt tæt på grisen og ikke stritter, da den er skrøbelig og let falder af.
- Afslut med en kugle på huen.
Noter
Grisen pakkes ind i cillofan og en stor rød sløjfe i toppen.
Kan nemt holde sig nogle dage inden madeljagten.
Kan nemt holde sig nogle dage inden madeljagten.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Loui
Tak :) det er ikke sådan når man er vanskelig og ikke kan stille sig tilfreds med det i butikkerne.
Tak og ilm :)
Louise
Det-lille-koekken
Sejt, du sådan selv lige laver en mandelgave !!
Den er super fin !
God fredag
:-)
Boegskov