"Sådan en omgang hønsesalat er luksus til frokost. Jeg sværger til versionen med aspargs og kogt kylling.
Efter en tur på cafe for nogle måneder siden, hvor den stod på lækker hønsesalat med en smag jeg ikke lige kunne gennemskue, fandt jeg for nogle uger siden frem til den. Paprika!
(Kan varmt anbefales at komme i den traditionnelle salat.)
Versionen her er fremkommet efter mangel på aspargs. Kyllingen blev stegt for mere smag og dressingen tilsat mere krydderi, for opvejelse af mangel på aspargsvand.
Lækker vinterudgave."
Hønsesalat med æble, ærter og bacon
2 pers.
- 1 stk kyllingefilet
- 2 tsk barbecuekrydderi
- 150 g bacon
- 1 håndfuld ærter
- 1 æble
- 3 spsk cremefraiche
- 3 spsk Hellman mayo
- 2 tsk karry
- 2 tsk paprika
- ½ tsk cayennepeber
- 1 tsk citronsaft
- salt
- peber
Steg baconen sprødt på en pande og kom det på fedtsugende papir.
Skær kylling i små tern og steg dem på baconpanden. Krydr med barbecue, salt og peber.
Når kyllingen er gennemstegt kommes ternene på fedtsugendepapir og afkøles.
Cremefraiche og mayo røres sammen og karry, paprika, cayennepeber, citron, salt og peber tilsættes. Smag til.
Skær æblet i grove tern og kom i dressingen sammen med optørede, kolde ærter, halvdelen af baconen og kyllingen.
Lad det trække 30 min i køleskabet inden severing.
Serveres med topping af bacon og et drys paprika, samt groft brød.
Skriv en kommentar